POČINJE SP U MOTOCIKLIZMU

Tko će uloviti Caseyja Stonera?

Petak, 06. travnja 2012. 10:10 Napisao/la  SC

U najjačoj klasi Stoner će pokušati dokazati da prošlogodišnji naslov nije bio slučajnost, Valentino Rossi pesimističan uoči nove sezone

Velikom nagradom Katara u nedjelju započet će Svjetsko prvenstvo u motociklizmu. U kraljevskoj Moto GP klasi naslov prvaka branit će Australac Casey Stoner, dok Nijemac Stefan Bradl neće braniti prošlogodišnji naslov prvaka u Moto 2 klasi budući da će ove sezone voziti za momčad LCR Honde u kraljevskoj. Ove godine u povijest će otići i posljednji relikt, klasu do 125 kubičnih centimetara zamijenit će klasa Moto 3.

U najjačoj klasi Stoner će pokušati dokazati da prošlogodišnji naslov nije bio slučajnost, devedeset bodova prednosti ispred drugoplasiranog Jorgea Lorenza bili su najbolja potvrda Stonerove dominacije.

Legenda moto sporta Valentino Rossi pak nije bio zadovoljan testiranjima, te je već prije početka sezone upozorio vlasnike Ducatija da ne očekuju spektakularne rezultate.

{jb_blackbox-right}RASPORED UTRKA
Katar (Losail) 8. travnja, Španjolska (Jerez) 29. travnja, Portugal (Estoril) 6. svibnja, Francuska (Le Mans) 20. svibnja, Španjolska (Katalonija) 3. lipnja, Velika Britanija (Silverstone) 17. lipnja, Nizozemska (Assen) 30. lipnja, Njemačka (Sachsenring) 8. srpnja, Italija (Mugello) 15. srpnja, SAD (Laguna Seca) 29. srpnja, SAD (Indianapolis) 19. kolovoza, Češka (Brno) 26. kolovoza, San Marino (Misano Adriatico) 16. rujna, Španjolska (Aragon) 30. rujna, Japan (Motegi) 14. listopada, Malezija (Sepang) 21. listopada, Australija (Phillip Island) 28. listopada, Španjolska (Valencia) 11. studenog.{/jb_blackbox-right}


Najveći Stonerov konkurent u 2011. godini Jorge Lorenzo uvjeren je da će ovo biti njegova sezona, dok se Dani Pedrosa nada će sezona prije svega proći bez ozljeda. Lani je Pedrosa propustio četiri utrke nakon što je slomio ključnu kost na Velikoj nagradi Francuske. Pedrosa je postao svjetski prvak do 125 i 250 kubičnih centimetara, ali nakon šest sezona još uvijek traži titulu u najjačoj klasi.

Kao i proteklih sezona Moto 2 i Moto 3 će ostati u sjeni kraljevske klase. No, to naravno ne znači da se i u tim klasama ne mogu očekivati zanimljivi dvoboji. Već spomenuti Bradl neće braniti naslov u Moto 2 klasi, dok Nicolas Terol, koji je postao posljednji svjetski prvak do 125 kubičnih centimetara, neće braniti titulu u najslabijoj klasi budući da će voziti u Moto 2 klasi.

Inače, utrka u Kataru bit će ponovo noćna utrka, dok će se Velika nagrada Nizozemske voziti u subotu. Kao i proteklih sezona utrka na stazi Laguna Seca u Sjedinjenim Američkim Državama vozit će se samo u Moto GP klasi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.