Motociklistički spektakl na Grobniku, 150 vozača sudjeluje u utrci Vulkal Alpe Jadran

Petak, 16. kolovoza 2013. 16:33 Napisao/la  Miroslav Krpan

Utrke u sustavu AAC ujedno su i kvalifikacijske za završnicu i finalnu utrku Prvenstva Europe

 

 


 

                    

Već tradicionalno sredinom kolovoza Automotodrom grobnik rezerviran je za jednu u nizu motociklističkih utrka najstarijeg, ali i najcjenjenijeg regionalnog prvenstva na tlu Europe. Ovog vikenda na rasporedu je 61. utrka Alpe Jadran čiji su domaćini i suorganizatori Moto klub „Kvarner“ i „Automotodrom Grobnik“ d.o.o., u suradnji sa Avto moto zvezom Slovenije i pod pokroviteljstvom tvrtke „Vulkal“.

 

Dobro pripremljena staza očekuje ogled više od 150 vozača iz desetak zemalja u desetak klasa sportskih i oldtimer motocikala. Specifičnost ove, sedme u nizu utrke ovogodišnjeg 21. Prvenstva Alpe Jadran je da će se u nedjelju voziti dvostruki bodovni sustav, odnosno za četiri „jače“ sportske klase po dvije utrke koje mnogim asovima mogu biti i odlučujuće u sezoni AAC tim više jer im predstoji još samo jedan nastup u rujnu u Slovačkoj. Utrke u sustavu AAC ujedno su i kvalifikacijske za završnicu i finalnu utrku Prvenstva Europe čiji je tradicionalni domaćin krajem listopada Španjolska.

 

Subotnji program uglavnom je predviđen za 13 treninga u dva dijela – jutarnji od 8 i poslijepodnevni od 12,45 sati. Po završetku treninga voze se i tri bodovne utrke, prvo u 15,45 sati Prvenstva Hrvatske za oldtimere, a potom i dvije utrke Alpe Jadran – Classic i Oldtimer.

 

U nedjelju program počinje u 8 sati, prva bodovna utrka na rasporedu je u 8,15 sati za klase Supersport i Moto2, a popodnevni „drugi krug“ kreće u 12,35 sati i potrajati će do 16,20 sati.

Svi ljubitelju motociklizma završnicu prvenstvene međunarodne motociklističke sezone na Grobničkom polju moći će promatrati uz ulaznicu od 45 kuna za dva dana.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT