Webberu pole position u Monte Carlu, Michael Schumacher najavio pobjedu

Subota, 26. svibnja 2012. 16:56 Napisao/la  SC

Michael Schumacher odvozio je najbrži krug u kvalifikacijama, ali će u utrku krenuti sa šestog mjesta budući da je kažnjen s pet mjesta nižom pozicijom

Michael Schumacher (Mercedes) odvozio je najbrži krug u kvalifikacijama u Monte Carlu, ali će u utrku krenuti sa šestog mjesta budući da je kažnjen s pet mjesta zbog sudara s Brunom Sennom na prošloj utrci.

{jb_blackbox-right}Rezultati kvalifikacija VN Monaca
1. Mark Webber (Red Bull-Renault) 1:14.381, 2. Nico Rosberg (Mercedes) 1:14.448, 3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:14.583, 4. Romain Grosjean (Lotus-Renault) 1:14.639, 5. Fernando Alonso (Ferrari) 1:14.948, 6. Michael Schumacher (Mercedes) 1:14.301 (kazna) ...{/jb_blackbox-right}

- Kao prvo jako sam zadovoljan što sam odvozio najbrže vrijeme. VN Monaca ima posebno mjesto kod svih vozača. Rekao sam da ću izboriti pole position, krenuti šesti i na kraju pobijediti. I dalje to namjeravam napraviti, rekao je Michael Schumacher.

Pole-position je tako pripao Marku Webberu (Red Bull), a s druge pozicije krenut će Nico Rosberg (Mercedes).

Dvostruki svjetski prvak Sebastian Vettel nije uopće sudjelovao u trećem kvalifikacijskom krugu te će krenuti kao deveti, dok će pobjednik VN Španjolske Pastor Maldonado krenuti s 19. mjesta zbog kazne od deset mjesta zadobivene zbog incidenta na trećem slobodnom treningu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.