VN Mađarske: Daniel Ricciardo slavio u sjajnoj utrci, Hamilton krenuo zadnji i osvojio treće mjesto

Nedjelja, 27. srpnja 2014. 16:00 Napisao/la  SC

Četiri kruga prije kraja vozač Red Bulla prošao je Hamiltona, a ubrzo je prestigao i Alonsa i tako si otvorio put prema drugoj pobjedi

Daniel Ricciardo pobjednik je Velike nagrade Mađarske! Bila je to sjajna utrka, u zadnjih deset krugova Alonso, Hamilton i Ricciardo, trojica vodećih, ušli su unutar 1.5 sekunde, dok je Rosberg na četvrtom  mjestu bio udaljen dvadeset sekundi, ali je u nekim krugovima bio i dvije sekunde brži od spomenutog trojca.  Četiri kruga prije kraja vozač Red Bulla prošao je Hamiltona, a ubrzo je prestigao i Alonsa i tako si otvorio put prema drugoj pobjedi.

Rosberg je na kraju sustigao Hamiltona i Alonsa. Pokušao je u zadnjem krugu prestići momčadskog kolegu, ali Hamilton, koji je krenuo u utrku sa zadnjeg mjesta, nije imao namjeru prepustiti treću poziciju i u jednom trenutku praktički je izgurao Rosberga sa staze. Odličnu utrku odvozio je i Alonso koji je na kraju odbio napade Hamiltona.

Kiša je napravila svoje na otvaranju utrke.Nico Rosberg odlično je krenuo, ali izlijetanje Ericssona u devetom krugu poremetilo je njegove planove. Na stazu je izašao saftey car i svi su krenuli boks promijeniti gume. Rosberg je već prošao boksove kada je sigurnosni automobil izašao, te je morao napraviti cijeli krug. Rezultat za Rosberga bio je pad na peto mjesto, dok je klupski kolega Hamilton, koji je krenuo s  posljednjeg mjesta, u 13. krugu bio već sedmi! Rosberg se nakon promjene guma mučio na stazi i nije više bio toliko brz.

Mokra staza stvarala je mnoge probleme, Pereze je u 23. krugu izletio u startno-ciljnoj ravnini i sigurnosni automobil opet je izašao na stazu. U 33. krugu Vettel se zavrtio na startnoj ciljnoj ravnini i uz puno sreće izbjegao jači udarac u zid. Dvadeset krugova prije kraja Rosberg je bio sekundu iza Hamiltona, ali ga nije uspio prestići, te je 13 krugova prije kraja utrke morao još jednom otići u boks promijeniti gume.

Ukupan poredak: 1. Nico Rosberg (Njem) 202, 2. Lewis Hamilton (VBR) 191, 3. Daniel Ricciardo (Aus) 131,   4. Fernando Alonso (Špa) 115, 5. Valtteri Bottas (Fin) 95, 6. Sebastian Vettel (Njem) 88.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.