ODLAZAK PRVOG INŽENJERA

Patrick Head, suosnivač Williamsa, nakon 34 godine napustio britansku momčad

Subota, 31. prosinca 2011. 13:25 Napisao  Marko Babić

Head je ušao u svijet Formule 1 s 23 godine i 1977. godine sudjelovao u osnivanju Williamsa s Frankom Williamsom. Pritom je pomogao momčadi u osvajanju sedam pojedinačnih i devet konstruktorskih naslova prvaka, te 113 pobjeda

Patrick Head, suosnivač Williamsa, nakon 34 godine napustio je britansku momčad da bi se posvetio razvijanju hibridne tehnologije. Head je ušao u svijet Formule 1 s 23 godine i 1977. godine sudjelovao u osnivanju Williamsa s Frankom Williamsom. Pritom je pomogao momčadi u osvajanju sedam pojedinačnih i devet konstruktorskih naslova prvaka, te 113 pobjeda.

- Patrick i ja smo bili partneri 34 godine. Tijekom tog vremena bio je na čelu ekipe koja je bila zadužena za razvijanje bolida i tehnologija u vrijeme kada smo bili najuspješniji. Iza sebe je ostavio ostavštinu koja će zavijek biti dio momčadi. Patrik je jako darovit inženjer i jako će nam nedostajati. - rekao je Frank Williams.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.