Carlos Sainz Jr. na treningu Formule 1 u Sočiju udario u ogradu, upitan nastup u kvalifikacijama

Subota, 10. listopada 2015. 15:28 Napisao/la  SC

Sainz je izgubio kontrolu nad vozilom u zavoju 13 te pri velikoj brzini udario u ogradu da bi se otklizao u sam rub staze gdje su ga tehničari vadili iz zgnječenog vozila

Vozač momčadi Torro Rosso Carlos Sainz Jr., (sin istoimene legende relija) doživio je tešku nesreću na treningu pred utrku Formule 1 koja se vozi u ruskom Sočiju.

Ambulantno vozilo brzo je došlo na mjesto nesreće te je Sainz prevezen u bolnicu. Pritom je ohrabrio okupljene navijače s podignutim plačevima.

Sainz je izgubio kontrolu nad vozilom u zavoju 13 te pri velikoj brzini udario u ogradu da bi se otklizao u sam rub staze gdje su ga tehničari vadili iz zgnječenog vozila.

- Sainz je pri svijesti i pod paskom doktora. Ne znamo što je uzrokovalo nesreću, ali za početak je bitno da je on dobro, rekao je šef momčadi Torro Rosso Franz Tost. Također je dodao da je malo vjerojatno da će Sainz sudjelovati u kvalifikacijama za utrku ruskog Grand Prixa.

Komentator BBC-a i bivši vozač David Coulthard upozorio je kako se vozilo zabilo u ogradu tako da je vozača bilo teško izvući, što se ne bi smjelo događati prilikom takvih udesa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.