Automobilizam: Memorijal u čast prvaka, Brezovica domaćin čunjašima

Petak, 09. srpnja 2021. 18:01 Napisao/la  Miroslav Krpan
Krešo Merlić
Krešo Merlić Foto: Miroslav Krpan

Treće bodovno natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama, pod nazivom  „1. OSV Memorijal Krešo Merlić-Merla“, održat će se u subotu, 10. srpnja, u Brezovici, nadomak Zagreba.

Organizator ovog natjecanja, posvećenog posljednjem državnom prvaku OSV-a iz 2018.godine, prerano i tragično preminulom Kreši Merliću je novozagrebački AKK Fly with Kolman, dok je tehnički izvoditelj AMK Zanatlija Zagreb.

Prijavljeno je 33 vozačice i vozača iz 14 klubova, a vožnja kroz pet posebnih ispita spretnosti boduje se i za Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Cjelodnevni program i poligon za ispite je na parkiralištu uz brezovičku poštu i Dom zdravlja.

Na otvorenju sezone krajem svibnja u Dubrovniku, gdje su vožena dva bodovna natjecanja, najuspješniji je bio Krešin sin Dario Merlić, vozač AMK Zanatlija Zagreb, koji svojim nastupima u više automobilističkih disciplina nastavlja tradiciju ove slavne zagrebačke oktanske obitelji.

Vodeći je u ukupnom poretku sa sedam bodova prednosti ispred Giana Karla Ciglara (AK Dugo Selo), a njih su dvojica bodovno izjednačeni u konkurenciji juniora.

S dvije pobjede u konkurenciji vozačica izdvojila se Dalila Delimehić (AKK DS Racing Prelog), a s dvije pobjede klase 3 (više od 4.000 mm), najduljih automobila u OSV-u ulazi još jedan član AK Dugo Selo Florian Blažutić.

Lider najmanje klase (do 3.500 mm) je Dario Merlić, dok onu „srednju“ (do 4.000 mm) drži iskusni Dragan Velašević (AK Ragusa Racing).

Subotnji program počinje verifikacijom sudionika i tehničkim prijamom automobila od 7 do 9 sati, a prvi od pet ispita spretnosti počinje u 11,15 sati.

Proglašenje najuspješnijih i dodjela priznanja predviđeno je oko 18 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.