Kup: Zamećanke izborile plasman među osam najboljih hrvatskih ekipa

Srijeda, 24. veljače 2021. 21:56 Napisao/la  KS

 Djevojke iz Đurđevca ritam Riječanki nisu mogle pratiti niti u prvih trideset minuta, još manje u nastavku utakmice, kada su se domaće djevojke maksimalno opustile i razigrale

Rukometašice Zameta
Rukometašice Zameta Foto: Kristian Sirotich

Kup rukometašica, osmina finala

ZAMET – ĐURĐEVAC 42:25 (20:14)

Dvorana SRC Zamet. Bez gledatelja.

Suci: Ivana Krasić, Vlatka Stipetić (obje Ogulin).

ZAMET:  Troskot 2, Bahtiri, Blažić 2, Mršić, K. Mikolić 10 (1), Pleša 5, I. Mikolić 5 (2), Hren 1, Nikolić 1, Pleše 3, Toskić, Stanić 3, Sabalić 2, Visković 1, Krivičić 3, Hodžić 3.

ĐURĐEVAC:  Zagrajski 1, Karanović 3, Paro 2, Lacković, Mikulić 10 (4), Firšt, Greguraš, Franković 2, Cestar 2, Fuček, Pavlović 5 (1), Kovač, Kožar, Ferenčić.

Isključenja: Zamet 6, Đurđevac 6 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (3), Đurđevac 7 (5).

Rukometašice Zameta izborile su plasman u četvrtfinale kupa.

Možda su Riječanke imale malo sreće i naklonost ždrijeba da za suparnice u osmini finala dobiju ekipu iz svog ranga natjecanja i da pritom imaju domaćinstvo, ali su plasman među osam najboljih ekipa ipak morale izboriti na parketu.

Doduše, rezultat ponešto govori o razlici u kvaliteti, ali to nimalo ne umanjuje domaću pobjedu.

- Igračicama sam rekao da ovu utakmicu shvate kao nagradu, nemaju nikakvih imperativa, od njih samo tražim da pruže maksimum i da igraju odgovorno, govorio je prije utakmice Drago Žiljak, trener Zamećanki.

Trenerove riječi Zamećanke su ozbiljno shvatile, pa su dominantnim i autoritativnim nastupom pobjedu osigurale već u prvih trideset minuta, a u nastavku utakmice na isti su način odrađivale formalnost.

Već u prvoj fazi utakmice Riječanke su stekle lijepu prednost,  u 11. minuti nakon pogotka Maje Visković imale su 7:3 i bilo je potpuno jasno u kojem će se smjeru razvijati utakmica.

Angažirane u obrani, s čvrstim blokom i razigranom Patriciom Hren na vratima Riječanke bi iz dobre defanzive lakoćom nizale napad za napadom, prednost je mogla bi i izraženija da nije bilo ponešto tehničkih pogrešaka, a i ovaku su Katja Mikolić i suigračice u napadu bile nezaustavljive.

Djevojke iz Đurđevca ritam Riječanki nisu mogle pratiti niti u prvih trideset minuta, još manje u nastavku utakmice, kada su se domaće djevojke maksimalno opustile i razigrale.  

Trener Drago Žiljak pružio je priliku svim djevojkama da zaigraju.

Inače, bio je ovo sraz nekadašnjih prvoligaških ekipa, i Zamećanke i Đurđevčanke ostavile su traga na ženskoj rukometnoj sceni, Zamećanke su prije tri godine neslavno okončale svoju prvoligašku priču i sada se iznova pokušavaju vratiti u društvo najboljih, Đurđevčanke su početkom devedesetih uz Podravku imale vrlo važnu riječ na domaćoj sceni.

Rezultati osmine finala: ŽARK Split – Zrinski 24:34, Umag – Lokomotiva 25:33, Trešnjevka – Sesvete 28:31, Olimpija Osijek – 1234 Virovitica 26:39.