Premijer liga: PPD Zagreb pokrenuo inicijativu o prekidu sezone!

Utorak, 06. travnja 2021. 11:02 Napisao  I. V.

  Nexe je ove sezone dovoljno jak da bi mogao iskoristiti trenutačne slabosti kluba preplaćenog na titule hrvatskog prvaka

Premijer liga: PPD Zagreb pokrenuo inicijativu o prekidu sezone!

Prekida se prvenstvo u Premijer ligi rukometaša!

Odluka još nije službena, ali je vrlo izvjesna budući da je prekid inicirao PPD Zagreb!

Najmoćniji hrvatski klub pokrenuo je akciju širokih razmjera među klubovima koji se bore za prvaka i ostanak, ako se većina usuglasi oko prijedloga, HRS će morati prekinuti sezonu.

Razlog zbog kojega PPD Zagreb želi prekid su problemi u rosteru zbog koronavirusa, Nexe je ove sezone dovoljno jak da bi mogao iskoristiti trenutačne slabosti kluba preplaćenog na titule hrvatskog prvaka.

U ovom trenutku trener PPD Zagreba, Ivica Obrvan, na raspolaganju ima doslovno samo pet zdravih igrača, PPD treba odigrati dvije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Flensburga.

Odgođena je prva utakmica, koja se trebala igrati 1. travnja, EHF je odredio nove termine (7. i 8. travnja u Njemačkoj).

EHF nije HRS, pa nema puno razumijevanja za probleme zagrebačkog kluba, koji je ispao iz Lige prvaka za zelenim stolom.

Iako u zadnjem razdoblju u HRS-u traje sramežljiva borba za prevlast između nekoliko interesnih skupina, interesna skupina oko Zorana Gobca još uvijek je toliko dominantna u HRS-u da ne treba sumnjati u ishod inicijative o prekidu natjecanja u Premijer ligi zbog interesa jednog kluba.

Zamećani su u 1. kolu Lige za ostanak pobijedili (30:27) Spačvu Vinkovci, utakmicu 2. kola igraju u Umagu u srijedu, 7. travnja.