MLADEN PRSKALO

Čini se nestvarnim da igramo za plasman u Europu!

Četvrtak, 18. travnja 2019. 22:41 Napisao  I. V.

Tko nema snove, neće ih ni ostvariti! Moguće je da iduće sezone igramo u Europi, ali nama je i dalje primarni cilj ostanak u ligi, kaže trener rukometašica Murvica

Mladen Prskalo, trener Murvica
Mladen Prskalo, trener Murvica

Rukometašice Murvica ostvarile su najveći klupski uspjeh plasmanom na Final Four kupa.

Murvica je pobijedila (33:27) Ivanić u četvrtfinalu, pa će na završnom tuniru od 16. do 18. svibnja razigravati za pobjednika kupa.

- Ovo je veliki rezultat za mali klub poput našega, u prvoj prvoligaškoj sezoni igramo Final Four u kupu. Najvažnije da tu nije kraj ako u polufinalu voljom ždrijeba ne budemo igrali protiv Podravke, koja je apsolutni favorit turnira. Protiv dvije druge ekipe možemo igrati, može se čak dogoditi da pobjedimo, uđemo u finale i da iduće sezone igramo u Europi. Došli smo tako blizu! Čini se nestvarnim da tako mlada ekipa iz Crikvenice igra za plasman u Europu! To bi bio fanstatučan uspjeh! Tko nema snove, neće ih ni ostvariti! Ali moguće je da iduće sezone igramo u Europi, naglašava trener Mladen Prskalo.

Podravka i Koka
Uz Murvicu na Final Fouru igraju Podravka i Koka.
Podravka je u srijedu pobijedila Lokomotivu (26:19), dok je Koka u četvrtak pobijedila (32:25) Umag.
Sinj i Sesvete igraju 30. travnja.
Pobjeda protiv Ivanića bila je očekivana?

- Prije Ivanića izbacili smo Bjelovar, koji je treća ekipa u prvenstvu, tu smo napravili veliki posao! A Ivanić je izbacio Zrinjski, koji je također ispred nas na ljestvici, tako da u četvrtfinalu nismo igrali protiv slabe ekipe. Nama je i dalje primarni cilj ostanak u ligi! Ovo nam je samo nagrada!

Rezultatom u kupu dokazali ste da imate kvalitetu što je svojevrsna obveza u borbi za ostanak?

- Imamo kvalitetu, ali imamo problem s mladim rosterom. Da smo samo malo bolji u tom segmentu, ne da bismo bez problema zadržali prvoligaški status, nego bismo bili među prvih šest, sedam ekipa. U rosteru imamo peviše mladih igračica kojima treba barem još jedna sezona da bi mogle normalno igrati u ovoj ligi. Da kraja igramo dvije utakmice, računamo da bismo s dva boda trebali osigurati ostanak. Sve je moguće! Možda nam neće trebati ni jedan bod da bismo ostali u ligi, a možda ćemo trebati četiri boda.

Kako mlade igračice podnose fizička i psihološka opterećenja u završnici sezone?

- Dosta smo dobro organizirani što se tiče rada, imamo trenera za fizičku spremu, radimo i u Rijeci, cure su marljive. Psihološki je teško, jer igraju prvu sezonu u prvoj ligi. Čini mi se da su se priviknule, u drugom dijelu sezone pokazuju pravi karakter. Razlika između prve i druge lige kod nas je samo u broju treninga i malo većem rosteru igračica. Cure su shvatile da kroz jaki trenažni proces mogu parirati većini ekipa u prvoj ligi.

Sezona se primiče kraju, ostanak još nije osiguran, ali se već sada može zaključiti kako je posao odradila klupska logistika?

- I za ljude u klubu ovo je bila godina odrastanja u prvoj ligi. Jako brzo smo iz treće ušli u prvu ligu, sve im je bilo novo. Mislim da se dobro snalaze, uložili su puno truda da bi došli do ove razine. Zadovoljan sam što se toga tiče iako ima stvari koje se mogu bolje odraditi. Nadam se da ćemo iduće sezone biti još bolji, ali o tome ćemo govoriti kada osiguramo ostanak.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT