Zamet u istoj ligi s Kozalom, gradski rival prema ustroju trenutačno izgleda kao teško dostižni uzor

Subota, 24. lipnja 2023. 19:14 Napisao  I. V.

Kada će biti sazvana Izvanredna skupština nitko ne zna, traju nagovaranja i lobiranja dok se traži novi predsjednik, spominju se prezimena bliska gradskoj upravi

Zamet  u istoj ligi s Kozalom, gradski rival prema ustroju trenutačno izgleda kao teško dostižni uzor

Milan Ivaniš podnio je ostavku na mjesto predsjednika MRK-a Zamet, mandat sada bivšega predsjednika trajao je od studenog mjeseca prošle godine.

Ivaniš je preuzeo klub od Vedrana Devčića bez boda na ljestvici s dugom od cca. 120.000 eura.

- Bez ozbiljnog sponzora nema se što tražiti u Premier ligi. U prosjeku smo trošili oko 1,3 mil. kuna (cca. 170.000 eura), što je bilo dovoljno za mirnu sezonu, obrazložio je Devčić zadnje godišnje financijsko izvješće u svom mandatu.

Devčićev mandat trajao je devet godina, kada je postao predsjednik naslijedio je dug od cca. 300.000 eura, tako to bično biva u riječkom sportu

Ivaniš je postao predsjednik Zameta uz svesrdnu podršku Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, otišao je nakon što je Zamet ispao iz Premijer lige, zatečene dugove nije imao vremena ni pokušati sanirati, ozbiljnog sponzora nema ni na vidiku, zadnjih nekoliko mjeseci nefakturirano trošenje sredstava iz gradskog proračuna izazvalo je sukob s Riječkim sportskim savezom, koji je nekontrolirano trošenje osujetio blokadom isplata.

Kada će biti sazvana Izvanredna skupština nitko ne zna, traju nagovaranja i lobiranja dok se traži novi predsjednik, spominju se prezimena bliska gradskoj upravi, dugovi su ostali, igrači čekaju da klub preuzme nova uprava, kuloarska nagađanja o stečaju ne zvuče poticajno.

Tko god postane novi predsjednik mora biti svjestan da početkom listopada Zamet natjecanje u Prvoj HRL - Jug počinje zajedno s gradskim rivalom MRK-om Kozala, koji u ovom trenutku prema ustroju izgleda kao teško dostižni uzor.

Nekoliko darovitih klinaca već je iz Zameta preselilo na Kozalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.