ZAMET - DUBRAVA Matija Starčević: Bilo bi lijepo da Zamet nakon četiri godine uđe u Ligu za prvaka

Četvrtak, 05. ožujka 2020. 18:47 Napisao/la  SC

Zamet i Dubrava igraju u petak (19) utakmicu koja izravno odlučuje o plasmanu riječkog premijerligaša

Matija Starčević
Matija Starčević

Rukometaši Zameta u posljednjem kolu regularnog dijela Paket 24 Premijer lige rukometaša u petak (19) dočekuju prvoplasiranu ekipu Dubrave.

Utakmica od posebnog značaja za Zamet s obzirom da pobjeda osigurava nastup u Ligi za prvaka u koju se Zamet nije uspio plasirati niz godina.

- Od utakmice protiv Dubrave očekujem mnogo, prvenstveno našu dobru igru i naravno pobjedu, jer nam je ovo najbitnija utakmica cijele sezone. Zaista bi bilo lijepo vidjeti Zamet u Ligi za prvaka nakon četiri godine i dat ćemo sve od sebe da to bude tako, kaže Matija Starčević.

U Ligu za prvaka ulaze prve četiri momčadi, poredak uoči zadnjeg kola je sljedeći: Dubrava 25, Gorica 24, Poreč 19, Zamet 18, Sesvete 17, Spačva Vinkovci 17, Bjelovar 15, Umag 15, Varaždin 13, Dubrovnik 7.

Raspored zadnjeg kola: Zamet - Dubrava, Dubrovnik - Poreč, Gorica - Sesvete, Varaždin - Umag, Spačva Vinkovci - Bjelovar.

U slučaju istog broja bodova poredak određuju međusobni omjeri u čemu je Zamet lošiji od Sesveta i Spačve Vinkovci i bolji od Poreča.

Drugim riječima, Zametu samo pobjeda protiv Dubrave jamči plasman u Ligu za prvaka.

Inače, Dubrava je u predzadnjem kolu pobijedia Goricu i preuzela vodstvo  koje u razigravanju ne znači ništa konkretno, četiri prvoplasirana kluba zajedno sa Zagrebom i Našicama razigravanje za prvaka počinju bez bodova.

U Ligi za ostanak situacija je drugačija, petoplasirani klub u razigravanje ulazi s 5 bodova, šestoplasirani s 4 boda i tako dalje do zadnjega kluba koji u razigravanje ulazi bez boda.

Prošle sezone Zamet je također u zadnjem kolu igrao za plasman u Ligu za prvaka, ali tada je plasman ovisio u drugim rezultatima.

Točnije, Spačva Vinkovci u zadnjem kolu pobijedila je u Poreču i ostvarila plasman u Ligu za prvaka.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT