Vedran Devčić i Milan Ivaniš nisu dogovarali promjene da bi postali grobari riječkog kluba

Četvrtak, 06. srpnja 2023. 20:20 Napisao/la  Igor Vranić

Budući da je daleko veći problem kriza upravljanja nego dug, čini se da se nazire novo rješenje za predsjednika

Vedran Devčić i Milan Ivaniš, bivši i aktualni predsjednik u ostavci
Vedran Devčić i Milan Ivaniš, bivši i aktualni predsjednik u ostavci

Kriza upravljanja u MRK-u Zamet potaknulo je spekulacije o opstojnosti kultnog riječkog kluba.

U razdoblju tijekom kojega je jedan bivši trener i igrač Zameta, Irfan Smajlagić, ušao u Kuću slavnih EHF-a, kruže priče o stečaju kluba bogate povijesti kao da dugovi nisu bili zadani svih upravama.

Prvo treba naglasiti da je MRK Zamet dugovima stalno opterećen  još od razdoblja Pere Čarića!

Uprava nekadašnjega predsjednika Zlatka Kolića vraćala je dugove iz naslavnijega razdoblja riječkog rukometa od samostaljenja, kada je za Zamet igrao Irfan Smajlagić godinu dana nakon što je 1996. godine postao olimpijski pobjednik u Atlanti.

Drugo treba istaknuti da u brojkama trenutačni dugovi nisu ni približno najveći u bližoj, a kamo li u nešto daljoj povijesti.

Konkretno, Vedran Devčić zatekao je u kunama dug od oko 300.000 eura, kada je 2013. godine postao predsjednik Zameta.

Milan Ivaniš postao je predsjednik Zameta u studenom prošle godine, Vedran Devčić ostavio mu je oko 120.000 eura duga.

Budući da je daleko veći problem kriza upravljanja nego dug, čini se da se nazire novo rješenje za predsjednika nakon što je Milan Ivaniš podnio ostavku.

Milan Ivaniš aktualni je predsjednik Zameta sve dok skupština ne odredi novog predsjednika, do tada je Ivaniš pred uredom za opću upravu odgovoran za sve što se događa u Zametu.

Najveći vjerovnik kluba je bivši predsjednik Vedran Devčić, koji je zadnjih sezona djelomično svojim novcem održavao klub na razini premijeligaša, prema neslužbenim informacijama klub mu je dužan oko 90.000 eura.

Smjena na čelu uprave u studenom prošle godine dogodila se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, RSS na čelu s predsjednicom Doroteom Pešić Bukovac aktivno je pridonio neuspjelom pokušaju da se promjenom uprave prevaziđe rezultatska kriza.

Dok se ne izabere novi predsjednik valjda je svima jasno barem to da Vedran Devčić, Milan Ivaniš i Dorotea Pešić-Bukovac nisu uz podršku Grada Rijeke dogovarali promjene da bi postali grobari riječkog kluba.

Naprotiv!

Svi su zajedno u najboljoj namjeri preuzeli dio odgovornosti za opstojnost klub, nikome nije u interesu da klub završi u stečaju, najmanje klupskim vjerovnicima.

Dok ime i prezime novog potencijalnog predsjednika ne izađe u javnost, dobro je znati da su u tijeku dogovori oko promjene uprave i sanacije dugova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.