VALTER MATOŠEVIĆ Igrači vjeruju u ovo što radimo, jedino tako možemo ostvariti pozitivan rezultat u gostima

Utorak, 05. studenog 2019. 20:52 Napisao  I. V.

Igramo na refule, a ja ću i dalje inzistirati na obrani, jer od obrane sve počinje. Još uvijek nemamo kontinuitet, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Zamet se u prvih šest kola profilirao kao izrazito domaćinska momčad, svih 6 bodova rukometaši riječkog premijerligaša osvojili su na svom parketu.

Uoči gostovanja u Velikog Gorici postavlja se pitanje je li možda došlo vrijeme za prvu pobjedu u gostima?

- Ja sam prije svega zadovoljan što dobivamo utakmice kod kuće, na svom parketu pokazujemo agresivnost i sve što treba. Dečki vjeruju u ovo što radimo i vjerujem da ćemo nekom otkinuti bodove u gostima. Treba biti strpljiv, doći će naših pet minuta, kaže trener Valter Matošević

Da bi se Zamet priključio gornjem dijelu ljestvice treba pobjeda u gostima, Gorica je ostvarila dvije pobjede u gostima:

- Gorica je druga momčad PPD Zagreba, idemo odigrati rasterećeno nakon pobjede protiv Umaga. Pokušat ćemo igrati najbolje što možemo, vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za pozitivan rezultat. To što idemo rasterećno u Veliku Goricu ne znači da idemo na izlet. Idemo odigrati muški, mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Bitno je da nakon utakmice jedni druge možemo pogledati u oči jer smo pružili maksimum, naglašava Matošević.

Mlada momčad Zameta u zadnjim dvjema domaćim utakmicama izgledala je vrlo samouvjereno.

Na zadnjem gostovanju Zamet nije uspio pobijediti novaka Dubrovnik, što nedostaje za pobjedu u gostima?

- Mislim da nam najviše nedostaje iskustva. Osim toga u Dubrovniku je Starčević imao problema s koljenom pa nije pružio što može, Martinović je izvrnuo zglob, jedini je ljevak u momčadi kojega je teško zamijeniti, jedini igra 60 minuta... Najvažnije je da igrači vjeruju u ovo što radimo, jedino tako možemo ostvariti pozitivan rezultat u gostima, kaže Matošević.

Prvih šest kola potvrdilo je da će liga biti vrlo izjednačena:

- Mislim da u ovoj ligi domaći teren nije tako velika prednost. Nema na našim terenima tako velikog pritiska publike da bi neka momčad zbog toga imala prednost. Odlučuje trenutna forma, inspiracija igrača, odlučuju nijanse i vjerujem da će liga biti zanimljiva do kraja, govori Matošević.

Koliko ste zadovoljni progresijom u elementima igre na kojima inzistirate?

- Igramo na refule, a ja ću i dalje inzistirati na obrani, jer od obrane sve počinje. Još uvijek nemamo kontinuitet, još uvijek odmah ne napadamo protivnika čime bismo mu onemogućili da se postavi u obrani, ne pritišćemo stalno protivnike... Ponavljam, ovo je mlada momčad, vidim pomake i vjerujem da će pomaci biti još veći. Moji igrači su za mene najbolji, zaključuje Matošević.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT