Mateo Hrvatin: U dvije prve sezone prošao sam nešto što mnogi treneri ne prođu u cijeloj karijeri!

Četvrtak, 09. svibnja 2024. 09:53 Napisao/la  Igor Vranić

Što se tiče pojačanja, sigurno da nam je vanjska linija prioritet, tražimo malo iskusnije igrače, kaže trener Zameta

Mateo Hrvatin
Mateo Hrvatin

Mateo Hrvatin vratio je momčad Zameta u Premijer ligu sezonu nakon što je ispao iz najbolje hrvatske lige, trener pojačane Zameta ostvario je klupski cilj bez velikih stresova.

- Naravno da ja kao trener gledam sve to malo drugačije nego ljudi sa strane. Znali smo cilj od prvog dana, spremali smo se samo za jednu opciju, a to je povratak u Premijer ligu. Još jednom mogu čestitati svim igračima, nije im bilo lako igrati pod pritiskom, odgovorili smo na najbolji mogući način, od prvoga smo kola zasjeli na prvo mjesto, stalno smo vodili, zasluženo smo se plasirali u Premijer ligu, ističe Hrvatin.

- Naravno da nastavljamo suradnju, već polako počinjemo slagati roster za Premijer ligu. Cijele prošle sezone težili smo tome, sada moramo na najbolji mogući način iskoristiti ovo vrijeme pred nama. Mlađi igrači postali su iskusniji za jednu sezonu, ubrzano su rasli jer smo cijelu sezonu igrali pod pritiskom. Zajednički stav svih nas u klubu je da moramo dovesti pojačanja ako se želimo stabilizirati u Premijer ligi. Radimo na tome, vjerujem da ćemo se pojačati na pozicijama koje nam trebaju, da ćemo odraditi prave pripreme i da ćemo biti konkuretni u Premijer ligi. Što se tiče pojačanja, sigurno da nam je vanjska linija prioritet, tražimo malo iskusnije igrače koji igraju obranu i napad. Tržište je dosta zahtjevno, imamo ograničeni budžet, moramo puno toga toga pogoditi da bismo doveli dobre igrače, kaže Hrvatin.

Mateo Hrvatin debitirao je na klupi Zameta prije dvije sezone u Premijer ligi, na početku trenerske karijere proživio je traumatično ispadanje i euforični povratak u Premijer ligu:

- Puno sam o tome razmišljao prošle sezone! Preuzeo sam momčad dan prije prve utakmice, pa se promijenila jedna uprava, pa se promijenila druga uprava, pa se klub trebao ugasiti prije nego što je došla treća uprava. Optimist sam po prirodi, ali trebalo je svakoga ponedjeljka nakon poraza doći na treninge, stati pred igrače i motivirati ih za dalje. Imao sam planove i motive i kada se sada okrenem unatrag, cilj je ostvaren i nitko nije sretniji od mene. Prva sezona me je puno naučila, stekao sam iskustvo koje će mi dobro doći u karijeri, govori Hrvatin.

Ništa vas više ne može iznenaditi, a tek ste počeli trenersku karijeru?

- U dvije prve sezone prošao sam nešto što mnogi treneri ne prođu u cijeloj karijeri, ha, ha... Ne dam se! Možda izgledam sitnije, ali dosta sam jak!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.