Tri nogometna trećeligaša imaju barem dvostruko veće proračune od MRK-a Zamet u Premijer ligi

Ponedjeljak, 10. srpnja 2023. 19:23 Napisao/la  Igor Vranić

Podaci Ministarstva financija poražavajući su za hrvatski i posebice za riječki rukomet

Tri nogometna trećeligaša imaju barem dvostruko veće proračune od MRK-a Zamet u Premijer ligi

Kriza upravljanja u Zametu uskoro će biti riješena, ali dugovi ostaju kao da su zadani.

Od samostalnosti Zamet je nekoliko puta igrao Ligu prvaka i ispadao iz prve lige, jedina su konstanta bili veći ili manji dugovi, što je ovisilo o većem ili manjem proračunu, boljoj ili slabijoj momčadi.

Zadnjih desetak godina više su se na Zametu spominjali dugovi nego uspjesi, kvaliteta hrvatskog klupskog rukometa drastično je pala, Hrvatska više nije rukometna velesila.

Razlog je jednostavan, ulaganja u rukomet postaju sve manja, podaci Ministarstva financija  (tablica ispod teksta) poražavajući su za hrvatski i posebice za riječki rukomet.

Ako se izuzmu PPD Zagreb i Nexe, svi najbolji hrvatski klubovi u 2021. godini zajedno su potrošili budžet (cca. 2 mil. eura) jednog nogometnog prvoligaša koji se bori za ostanak ili drugoligaša koji se bori za ulazak u prvu ligu.

Prema podacima Ministarstva financija jasno je zbog čega Zamet više ne igra Premijer ligu, riječki klub prošle sezone više nije imao dovoljno novaca ni da bi igrao Premijer ligu siromaha.

Da bude jasnije, tri županijska nogometna trećeligaša  (Opatija, Krk, Grobničan) samo za nastupe u Drugoj NL moraju osigurati najmanje dvostruko veće proračune nego što je Zamet imao budžete 2020. i 2021. godine, kada je igrao Premijer ligu.

Neki odavno imaju trostruko veći proračun od Zameta!

Evo troškova premijerligaša u 2020. i 2021. godini u kunama, izvor Ministarstvo financija:

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.