Mateo Hrvatin: Mene najviše vesele uvjeti u kojima sada radi prva momčad

Četvrtak, 23. ožujka 2023. 11:42 Napisao  I. V.

Zadnje dvije utakmice u gostima bili smo blizu uspjehu, sada idemo u Kutinu, njima isto gori pod nogama, kaže trener Zameta

Mateo Hrvatin
Mateo Hrvatin

Rukometaši Zameta ostvarili su u Ligi za ostanak dvije pobjede u zadnjim dvjema domaćim utakmicama (Trogir 28:27, Bjelovar 29:27), vratio se natjecateljski naboj u svlačionicu.

Zamećani su osvojili 4 boda prije utakmice 6. kola protiv Moslavine, do kraja treba odigrati još pet utakmica, kažu da nada umire zadnja, a u zadnjem kolu Zamećani igraju u Bjelovaru...

Tko zna, možda ta utakmica bude o nečemu odlučivala:

- Zadnje četiri utakmice u dobrom smo ritmu, bili smo jako blizu pobjede u Križevcima, doma smo dvije utakmice pobijedili. Pobjede su najbolji lijek za atmosferu i samopouzdanje. Prije svake utakmice pripremamo se za pobjedu, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Najvažnije je da smo od siječnja počeli raditi onako kao što smo se dogovorili kada smo odredili dugoročne ciljeve, kaže trener Mateo Hrvatin.

Zamet gostuju u Kutini, Moslavina je u prvoj utakmici Lige za ostanak pobijedila (32:25) na Zametu, ali riječka je momčad otada podignula tonus:

- Zadnje dvije utakmice u gostima bili smo blizu uspjehu, sada idemo u Kutinu, njima isto gori pod nogama pa je veći pritisak na njima. Spremamo se za iznenađenje, malo nas ozljede remete, u rosteru samo ionako tanki, nadam se da će do subote svi biti spremni, govori Hrvatin.

Početkom godine klub je preuzela nova uprava, otada su se najveće promjene dogodile u klupskoj bazi:

- Otkada je došla nova uprava na čelu s predsjednikom Milanom Ivanišem i direktorom Vjekoslavom Vrljićem, ulaže se puno truda i energije da se sve podigne na viši nivo, od škole rukometa do uvjeta za rad seniorske momčadi. Nastojima stvoriti optimalne uvjete za razvoj igrača, mislim da u tome polako uspijevamo. Dugačak je put pred nama, smjernice znamo, temelje smo postavili... Zadnje utakmice pokazatelj su da imamo dobar materijal, samo treba raditi. Igramo pet utakmica do kraja sezone, ako ispadnemo, nastavljamo raditi na tome da se čim prije vratimo uz dopunsku selekciju igrača. Bazu smo stvorili, ima dosta promjena u školi rukometa, a mene najviše vesele uvjeti u kojima sada radi prva momčad. Sada sve to skupa izgleda na višem nivou, onakvom kakav klub poput Zameta zaslužuje. Vjerujemo u ovo što radimo, klub se odlučio za varijantu koja je zdravija s obzirom na uvjete u kojima radimo. Vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu, imamo puno posla. Naučio sam u sportu da moraš biti uporan, moraš raditi i rezultati će doći, zaključuje Hrvatin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.