HRS čeka da Sabor u petak promjeni Zakon o sportu i da EHF odredi sudbinu europskih natjecanja

Srijeda, 15. travnja 2020. 13:48 Napisao/la  SC

Sukladno navedenom do tog trenutka i donošenja nove odluke, sva se natjecanja i dalje smatraju obustavljenima, stoji u obavijesti koju potpisuje predsjednik saveza

HRS  čeka da Sabor u petak promjeni Zakon o sportu i da EHF odredi sudbinu europskih natjecanja

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac poslao je u srijedu klubovima sljedeću obavijest:

Hrvatski rukometni savez je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. 04. 2020., prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za iduću sezonu.

Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. 04. 2020., a u narednih par dana bismo trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu Europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, to će naša odluka uslijediti u narednom tjednu po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora.

Sukladno navedenom do tog trenutka i donošenja nove odluke, sva se natjecanja i dalje smatraju obustavljenima, stoji u obavijesti.

Prema važećem Zakonu o sportu, nacionalni savezi promjene ustroja natjecana moraju najaviti godinu dana unaprijed.

Kada se zakon u petak promjeni, ustroje natjecanja eventualno će moći promijeniti već od sezone 2020/21.