TENDENCIJA PADA KVALITETE IGRE

Treneru Rijeke stanka potrebnija nego igračima

Ponedjeljak, 02. rujna 2019. 14:08 Napisao/la  Igor Vranić

Nakon stanke trener Rijeke može računati na Andrijaševića, igrača koji treba postati presudan u igri na tzv. postavljene obrane

Stručni stožer Rijeke
Stručni stožer Rijeke

 

Pod uvjetom da su svi igrači Rijeke bili zdravi i optimalno spremni, u zadnjoj utakmici prije stanke  protiv trenutačno najslabije momčadi u ligi (Inter) najbliže idealnoj momčadi bili bi: Prskalo - Kvržić, Punčec, Župarić, Tomečak - Lončar, Pavičić, Gorgon - Acosty, Murić - Čolak.

Još opasnija za pogodak bila bi postava s Puljićem iza Čolaka, s Gorgonom na boku umjesto Acostyja, jer bi u napadu protiv najslabije momčadi lige igrala trojica igrača kojima su pogoci zapisani u DNK-a.

Svi igrači osim Murića linije kretanja u napadu uvježbavali su u mandatu Matjaža Keka.

U utakmicama protiv najjače momčadi u ligi (Dinamo) treba dignuti intezitet u duelima i trke u oba smjera, pa su najbliže idealnoj postavi: Prskalo - Kvržić, Punčec, Župarić, Tomečak - Lepinjica, Halilović, Lončar - Acosty, Gorgon - Čolak.

Još čvršće u bloku izgleda postava s trojicom stopera (Escoval umjesto Acostyja) i Kvržićem i Tomečakom na bokovima, otprilike onako kao što je Rijeka igrala u prvoj utakmici ove sezone u Superkupu.

Svi igrači osim Lepinjice i Halilovića linije kretanja u obrani uvježbavali su u mandatu Matjaža Keka.

Igor Bišćan trenutno ne može složiti idealnu momčad zbog toga jer su Čolak, Kvržić i Pavičić ozlijeđeni, možda će se netko od njih oporaviti tijekom prve stanke u sezoni.

Nakon stanke može računati na Andrijaševića, igrača koji treba postati presudan u igri na tzv. postavljene obrane.

Bišćanu je stanka potrebnija nego igračima.

U miru može pronaći odgovor na pitanje zašto je u prvoj utakmici ove sezone Rijeka onako dobro igrala protiv najbolje momčadi u ligi (Dinamo, Supekup) i zašto je u zadnjoj utakmici prije stanke Rijeka onako loše igrala protiv najslabije momčadi (Inter) u ligi.

Očigledna tendencija pada u kvaliteti igre Rijeke između utakmica protiv najbolje (Dinamo, Superkup) i naslabije momčadi (Inter) u ligi nema veze s kvalitetom igrača.

 

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 32 56
2 HNK Hajduk Split 21 44
3 HNK Rijeka 10 41
4 NK Lokomotiva 8 40
5 NK Osijek 12 38
6 HNK Gorica -9 31
7 NK Slaven Belupo -18 22
8 Inter Zaprešić -18 17
9 NK Istra 1961 -17 16
10 NK Varaždin -21 15
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT