SERGEJ JAKIROVIĆ

Vratio Rijeku u vrh nogometa sa samo dvojicom novih igrača

Ponedjeljak, 06. veljače 2023. 09:20 Napisao/la  Igor Vranić

Jakirović brzo dokazao da je Rijeka otpočetka sezone imala dovoljno unutrašnjih rezervi da u ovako slaboj ligi ostane u društvu tzv. velike četvorke

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Rijeka je na Poljudu pobjedila (2:1) Hajduk u 20. kolu, Sergej Jakirović u samo tri utakmice u nastavku sezone uspio je prema rezultatima riječki klub vratiti u vrh hrvatskog nogometa.

Prema plasmanu povratak u vrh neće ići tako brzo s obzirom na veliki bodovni zaostatak za vodećim klubovima nakon prvoga dijela sezone.

Sve tri utakmice Rijeka je igrala u gostima, dvije utakmice igrala je protiv vodećih momčadi (Osijek 1:1, Hajduk 2:1), jednu protiv konkurenta (Šibenik 2:1) tijekom borbe za ostanak u prvom dijelu sezone.

U svega tri utakmice Jakirović je demantirao tezu da je Rijeka na početku sezone bila osuđena na borbu za ostanak zbog loše odrađenog ljetnog prijelaznog roka.

Da je Rijeka loše odradila prijelazni rok dokazala je Jakirovićeva transfer-lista na kojoj su se našli redom igrači ljetos dovedeni kao pojačanja, ali Rijeka zbog toga nije smjela odigrati najslabiju polusezonu otkada je vlasnik Damir Mišković.

Nakon samo tri kola u nastavku sezone svima je jasno da igrači Rijeke nisu krivci za promašenu sezonu, Rijeka je otpočetka sezone imala dovoljno unutrašnjih rezervi da u ovako slaboj ligi ostane u društvu tzv. velike četvorke.

Jakirović je vrlo brzo dokazao da je Mišković donedavno održavao dovoljno (pre)velik i kvalitetan roster da je samo trebalo prepoznati kvalitetu i složiti momčad koja je kadra ostati u vrhu HNL-a.

Činjenica da je Jakirović u nastavku sezone u sve tri utakmice u početnim postavama koristio samo tri nova igrača (Janković, Dilaver, Marin) prebacuje težište odgovornosti za promašenu sezonu na struku u prvom dijelu sezone.

U praksi, Jakirović je Rijeku vratio u vrh nogometa sa samo dvojicom novih igrača (Marin, Dilaver), koji su se u trima prvim utakmicama dokazali kao pojačanja.

Treći (Janković) je u Splitu odigrao treću utakmicu uzastopnu u početnoj postavi samo zato jer Jakirović vjeruje da ima potencijala postati pojačanje.

Da je ovoliko trpio nekog domaćeg igrača poput Adriana Libera, možda bi dobio još jedno pojačanje iz unutrašnjih rezervi.

loading...
Standings provided by SofaScore