RIJEKA POSUDILA IGRAČE

Dragan Tadić postao trener Hrvatskog dragovoljca

Srijeda, 12. siječnja 2022. 17:52 Napisao  I. V.

Vlasnik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković spašava regularnost Prve HNL budući da je Hrvatski dragovoljac ostao bez cijele momčadi

Dragan Tadić
Dragan Tadić

 Dragan Tadić novi je trener nogometaša Hrvatskog dragovoljca!

Tadić je u Siget stigao iz Rijeke u paketu zajedno s četvoricom igrača, Rijeka je na posudbu u Hrvatski dragovoljac poslala Matiju Frigana, Ivana Smolčića, Bernarda Karricu i Matu Stanića.

Formalno, Tadić je raskinuo ugovor s Rijekom isto kao i trener Orijenta 1919 Edo Flego, ali su obojica još uvijek u tajnoj vezi s riječkim prvoligašem.

Budući da je Hrvatski dragovoljac praktično već postao drugoligaš, riječko ulaganje u sigetski klub treba promatrati dvojako.

Kratkoročno, vlasnik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković spašava regularnost Prve HNL budući da je Hrvatski dragovoljac ostao bez cijele momčadi zbog financijskih problema.

Koliko će Mišković dugoročno imati koristi od spašavanja sigetskog kluba bit će poznato iduće sezone, kada Hrvatski dragovoljac bude igrao drugu ligu zajedno s Orijentom 1919.

Inače, Tadić debitira kao trener u Prvoj HNL, nekadašnji igrač Rijeke na početku ove sezone počeo je voditi juniore Rijeke nakon što se vratio iz Katara.

Tadić je postao treći trener Hrvatskog dragovoljca ove sezone, zamijenio je Davora Mladinu, koji je nakon šest kola na klupi naslijedio Miroslava Kuljanca.

Hrvatski dragovoljac uskoro bi trebao posuditi još nekoliko igrača iz drugih hrvatskih klubova.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 26 40
2 HNK Rijeka 15 40
3 Osijek 15 40
4 HNK Hajduk Split 13 35
5 HNK Gorica -1 29
6 NK Lokomotiva 1 24
7 HNK Šibenik -5 22
8 NK Slaven Belupo -13 19
9 NK Istra 1961 -17 18
10 Hrvatski dragovoljac -34 7