U-19 EP: Hrvatska poražena u četvrtfinalu, četiri riječka vaterpolista u razigravanju za 5. mjesto

Četvrtak, 22. rujna 2022. 20:37 Napisao/la  SC
U-19 EP:  Hrvatska poražena u četvrtfinalu, četiri riječka vaterpolista u razigravanju za 5. mjesto

U četvrtfinalu Europskog prvenstva do 19 godina u Podgorici, Grčka je pobijedila Hrvatsku u neizvjesnom susretu rezultatom 8:7.

Prvi je pogodak naša reprezentacija postigla u prvom napadu u drugoj četvrtini (Burburan s lijeve strane i s igračem više, 1:1). Vrlo efektan je bio i drugi izjednačujući gol naših mladića, onaj Tonija Bušića ‘šraubom’ s 2 metra za 2:2. Druga dionica je bila golovima puno obilnija, završila je 3:3, ali ukupno s vodstvom suparnika 4:3.

Nije nam se svidio početak treće četvrtine u kojoj Noa Burburan nije postigao gol iz kaznenog udaraca (obrana grčkog vratara), ali tomu unatoč, baš je ovo razdoblje igre bilo ujedno i naše najbolje. Golovima Ljepave i Zvona u drugoj polovici treće četvrtine, Hrvatska je preokrenula u svoju korist – 5:4!

U zadnjoj četvrtini su Grci napravili preokret, povelisu  6:5, da bi Hrvatska uspjela poravnati iz peterca koji je u gol pretvorio kapetan Roberto Radić.

Dvije i pol minute do kraja bilo je 6:6. Minutu i pol do kraja, Grčka je iskoristivši igrača više povela 7:6, a nakon jedne brzopletosti naših igrača u napadu, uslijedila je trenutačna kazna.

Kontra suparnika i gol za 8:6.

Do kraja je ostalo još samo 43 sekunde. Naši su mladići na najkraći mogući način efektno završili napad, utrošivši samo 10 sekundi za šut i gol (Zvono za smanjenje na 8:7).

Grci su 33 sekunde do kraja sačuvali loptu, Hrvatska je na raspolaganju imala tek 3 sekunde, premalo vremena za nešto konkretno..

Za reprezentaciju igraju četvorica riječkih igrača, vaterpolisti Primorja Mauro Ivan Čubranić, Niko Čubranić i Roko Vuković, te vaterpolist Solarisa Noa Burburan.

Hrvatska igra za poredak od 5. do 8. mjesta.