SAMIR BARAĆ Postoji prijedlog da se sezona 2019/20 završi nakon što se održe OI u Tokiju

Petak, 20. ožujka 2020. 12:15 Napisao  I. V.

To je samo prijedlog, a ne rješenje! Pitanje je bi li se s time svi složili, možemo li uopće govoriti o tome da će iste momčadi igrati u rujnu, puno je upitnika, kaže predsjednik VK-a Primorje

Samir Barać
Samir Barać

Sportaši koji se bave vodenim sportovima u specifičnoj su situaciji tijekom prisilne stanke zbog pandemije koronavirusa.

Vaterpolisti Primorja ne mogu kod kuće plivati da bi održali fizičke tonuse:

- Izvanredne okolnosti su zahvatile i nas, bazeni su se zatvorili za sve korisnike. U dogovoru s trenerima pojedinih kategorija i trenerom za fizičku spremu Gregorom Habjaničom igračima smo dali programe individualnih treninga, svima smo poslali video materijale. Govorimo o treninzima koji se mogu odraditi u samoizolaciji, a koliko će to imati efekta bez nadzora trenera, ne znam. Apeliramo na održavanju fizičke aktivnosti s time da je vaterpolo specifičan sport zbog medija. Gubitak kontakta s vodom motorički se puno brže osjeti nego u trkačkim sportovima. Situacija je takva kakva je! Mislim da to sada ipak nije najveći problem u državi, mislim da svi skupa moramo biti u službi očuvanja zdravlja i da se moramo ponašati kao što nam kažu, kaže predsjednik VK-a Primorje Samir Barać.

U ovom trenutku nemoguće je znati kada bi se natjecanje moglo nastaviti, vaterpolisti Primorja trebali bi do kraja sezone odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za plasman u A-1 Regionalnu ligu protiv Partizana i završnicu prvenstva Hrvatske:

- U razgovoru s Pericom Bukićem spominjali smo taj dio kalendara. Završetak sezone ovisi o terminu početka Olimpijskih igara u Tokiju. Ako Olimpijske igre u Tokiju počnu u zakazanom terminu, mislim da se nacionalna prvenstva u većini olimpijskih sportova ne mogu završiti jer nemamo vremena. Ako se termin početka Olimpijskih igara pomakne, dobit ćemo vremena završiti nacionalne lige. Ako se ne pomakne, jedan od prijedloga je da se nacionalna prvenstva završe do studenog ove godine. Dakle, da se sezona 2019/20 završi nakon što se održe Olimpijske igre u Tokiju. To je samo prijedlog, a ne rješenje! Pitanje je bi li se s time svi složili, možemo li uopće govoriti o tome da će iste momčadi igrati u rujnu, puno je upitnika! Nadam se da će ova situacija s epidemijom kornavirusa što prije završiti na radost svih nas. Najvažnije je ipak zdravlje! Sada je najvažnije da budemo odgovorni prema sebi i drugima, a mi smo prisiljeni razmišljati o posljedicama. Ne želim ni razmišljati o tome kako će ova situacija utjecati na sport i gospodastvo, zaključuje Barać.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT