Predolimpijski turnir: Hrvatska poražena od Crne Gore, u nedjelju zadnja šansa za OI

Subota, 20. veljače 2021. 19:29 Napisao/la  SC
Hrvatska vaterpolska reprezentacija
Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doživjela je i drugi poraz na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, nakon izvođenja peteraca reprezentacija Crne Gore pobijedila je 14:12 (10:10), izborila plasman u finale turnira i osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski vaterpolisti imat će još jednu prigodu za ishodovanje olimpijskih viza, pokušat će to učiniti u nedjelju u utakmici za treće mjesto.

Hrvatski vaterpolisti imali su sve u svojim rukama, dvije i pol minute prije kraja utakmice Luka Bukić pogodio je za 10:9, ali reprezentaciju Crne Gore to nimalo nije pokolebalo.

Točno 24 sekunde prije kraja Perković je realizirao situaciju s igračem više i pogodio za 10:10 i odveo utakmicu na rulet peteraca.

Ivović je sigurno otvorio seriju, na drugoj strani precizan je bio i Joković, potom je Vidović donio prednost Crnoj Gori, koju je povećao Petković nakon promašaja Fatovića.

Lazovića potom nije svladao niti Luka Bukić, ali niti Okropina nije bio precizan pa je o olimpijskim vizama odlučivale posljednje dvije serije.

Ante Vukičević je produžio tračak nade, ali je golom Draška Brguljana Crna Gora izborila olimpijske vize.