Noa Burburan, Niko Čubranić i Roko Vuković potpisali prve ugovore s Primorjem EB

Srijeda, 23. lipnja 2021. 21:44 Napisao/la  SC
Noa Burburan, Niko Čubranić i Roko Vuković
Noa Burburan, Niko Čubranić i Roko Vuković Foto: Primorje EB

U Vaterpolskom klubu Primorje EB najavili su zaokret u klupskoj politici, koji to u biti i nije.

Odlazak nekolicine prvotimaca, mahom stasalih u riječkom klubu, kao i nemogućnost dovođenja adekvatnih pojačanja, Riječane je natjeralo da iznova naprave pomlađivanje momčadi.

Budući da u Primorjevoj školi ne nedostaje talenata jučer su svoj potpis na četverogodišnju vjernost klubu stavile tri mlade nade hrvatskog vaterpola – Noa Burburan, Niko Čubranić i Roko Vuković.

Mlade snage predstavio je Samir Barać, prvi čovjek riječkog kluba.

- Ovo je za nas izuzetno važan trenutak, iz naše škole vaterpola dolaze nova lica, rekao bih i stara jer već nekoliko godina kucaju na vrata prve momčadi. Ovi momci ne predstavljaju samo VK Primorje EB, već i igranje u reprezentaciji, oni su budućnost hrvatskog vaterpola. Noa Burburan je igrač rođen 2003. godine, igrač je lijeve strane, krilni i vanjski, pravi predstavnik modernog vaterpola, izdržljiv, brz, s puno pozitivnih karakteristika. I to se ne odnosi samo na Nou, već i na Niku i Roka, svi oni zamjećeni su od strane HVS-a i mi imamo pravo računati da će u iduće četiri godine biti stup kvalitete riječkog vaterpola. Niko Čubranić igra na suprotnoj strani od Noe, iskazao se u reprezentaciji i svim natjecanjima u kojima je nastupio. I on i Noa imaju iza sebe prošlu sezonu, nosili su igru Primorja i nadam se da su brzo učili da bi mogli postati kvaliteta našega kluba. Roko Vuković je s prvom ekipom godinu dana, igrač je lijeve strane. I Roko je, kao i Noa i Niko, prošao sve selekcije našega kluba, oni su baš predstavnici naše škole. Nedostaje nam Mauro Ivan Čubranić, vratar rođen 2005. godine, koji je na pripremama U-17 reprezentacije. Riječ je o izuzetno nadarenom golmanu koji brani za više kategorija u nacionalnoj vrsti i u Primorju EB. Ovo je za nas bitan momenat zbog situacije u klubu gdje imamo najavljene odlaske nekolicine igrača. Tržište je nametnulo neki svoj ritam plaćanja, mi to ne možemo izdržat i zato u prvi plan upadaju mlađa lica, rekao je Samir Barać.

Prvi je priliku za javni nastup dobio – Noa Burburan.

- Izuzetno sam sretan što mogu potpisati ugovor i što mogu nastaviti karijeru u gradu u kojem sam odrastao i u klubu u kojem sam prošao sve mlađe kategorije, rekao je Noa i riječ prepustio Niki Čubraniću.

- Dogodila se smjena generacija, dolaze mlađi, dobivamo priliku, nadamo se da ćemo sva očekivanja pozitivno ispuniti, kratak je bio Niko Čubranić, kao uostalom i najmlađi među njima, Roko Vuković.

- Ima li pritiska? Ima, ali sve je to dio sporta i na to smo navikli. Čast mi je kao najmlađem igraču igrati za Primorje EB. Uzbuđen sam, vjerujem da ću imati više prilika nego do sada, zadovoljan sam da ću moći pokazati nešto više i radujem se tome, zaključio je Roko Vuković.