Igor Hinić: Imamo ambicije plasirati se u Premier regionalnu ligu

Srijeda, 16. studenog 2022. 22:56 Napisao/la  SC

Sada moramo pobijediti sve tri utakmice, a onda nas očekuje teško gostovanje kod zagrebačke Mladosti, kaže Darko Brguljan

Igor Hinić i Darko Brguljan
Igor Hinić i Darko Brguljan

VK Primorje EB domaćin je turnira drugoga kruga natjecaja u A-1 Regionalnoj ligi, na Bazenima Kantrida  idućeg vikenda igraju se tri kola druge regionalne lige.

Raspored,
3. kolo, petak:

Medveščak - Primorje EB (16.40)
Proleter - POŠK (18.20)
Vojvodina - Zadar (20)

4. kolo, subota:
Proleter - Zadar (16.40)
POŠK - Medveščak (18.20)
Vojvodina - Primorje EB (20)

5. kolo, nedjelja:
Medveščak - Zadar (10)
Primorje EB - Proleter (11.40)
POŠK - Vojvodina (13.20)

- Opuštanje ne bi bilo poželjno s obzirom da imamo ambicije plasirati se u Premier regionalnu ligu. Posebno ne smijemo gubiti utakmice u svom bazenu, jer se igra jednokružno. Cilj je osvojiti devet bodova u sljedeće tri utakmice. Znam da i drugi žele isto, ali igramo na svom bazenu i tome moramo težiti, kaže trener Primorja Igor Hinić.

Novosadska Vojvodina i Proleter iz Zrenjanina slove težim protivnicima:

- Proleter je igrački bolja momčad, ali su slabiji od Vojvodine u ritmu, koji je sličniji našem. Mlada su momčad, s nekoliko iskusnijih igrača, slilno kao i mi. U obje momčadi igraju igrači iz jake srpske škole vaterpola. Turnir će biti zahtjevan, a svaki sljedeći protivnik je još zahtjevniji, kazao je Hinić.

- Mi, Proleter i Vojvodina smo momčadi u istom rangu, ali nas se na kraju pita, sve zavisi od kvalitete naše igre. Pripremamo se dobro, igramo na svom bazenu i moramo završiti turnir s devet osvojenih bodova, kaže iskusni Darko Brguljan, koji je na početku sezone opravdao status pojačanja.

- Sve je super, nema problema, odnosi su odlični, mislim da rezultati to najbolje pokazuju. Sada moramo pobijediti sve tri utakmice, a onda nas očekuje teško gostovanje kod zagrebačke Mladosti. Mislim da su dosadašnji rezultati dobri i da ćemo godinu završiti na pravi način, rekao je Brguljan.

- Neke smo utakmice igrali dobro, neke manje dobro, ali to se sve očekivalo s obzirom na promjene u momčadi. Imamo puno prostora za napredak, siguran sam da će nam se igra dizati kako prvenstvo bude odmicalo. Novi igrači su se dobro uklopili i očekujem da budemo sve bolji i bolji, poručio je Hinić.

loading...