HVS: Mladen Drnasin predsjednik, Predrag Sloboda dopredsjednik, Samir Barać član UO-a

Nedjelja, 13. rujna 2020. 14:35 Napisao/la  SC
Predrag Sloboda
Predrag Sloboda

U Šibeniku je održana Skupština Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Budući da je 2020. izborna godina, izvršni direktor Perica Bukić razriješio je sva Skupštinska tijela, predsjednika i članova UO, kao i stalna i povremena povjerenstva.

Skupština je jednoglasno imenovala Mladena Drnasina predsjednikom Hrvatskog vaterpolskog saveza na razdoblje od 4 godine, od 13. rujna 2020. do iduće izborne skupštine koja se treba održati do kraja 2024. godine.

Skupština je jednoglasno potvrdila imenovanje Upravnog odbora,
predsjednik: Mladen Drnasin
dopredsjednici: Perica Bukić, Željan Konsuo, Saša Dujmić, Predrag Sloboda,
članovi: Milivoj Bebić, Boris Labar, Ana Stojić Deban, Ante Kulušić, Adrian Ježina, Hrvoje Akrap, Dalibor Bilić, Tomislav Dumančić, Kristijan Pavić, Samir Barać, Tomislav Ninić.

Imenovani su i članovi Nadzornog odbora - Tomislav Jukić kao predsjednik te Danko Duhović i Frane Mitrović članovi.

Također su izglasani i članovi Disciplinskog suda, kao i članovi liste Arbitara.

Renato Živković, glavni tajnik HVS-a potom je predstavio financijski plan za sljedeću godinu:

- Ukupan projekcijski financijski plan za sljedeću godinu je 23.700.000,00 kuna, 7 milijuna kuna su namjenska sredstva za plaćanje organizacije Europskog prvenstva u Splitu, od HOO-a očekujemo približno 8 milijuna za redovne i posebne programe te se nadamo priskrbiti cca 5 milijuna kuna od sponzorskih ugovora. Ujedno, iskreno se nadamo da će naše čelništvo zajedno s Ministarstvom turizma i sporta te Vlade RH moći iznaći dodatna sredstva za uspješno funkcioniranje klubova i u jesenskoj sezoni, rekao je Živković.

Na kraju je najavljeno kao Hrvatski vaterpolski savez u ponedjeljak u 12 sati u rad pušta novu web stranicu na kojoj će mediji, pratitelji i prijatelji vaterpola moći pratiti sve novosti vezane za sport, stoga su pozvani svi da svojim komentarima doprinesu još boljem djelovanju i ažurnosti praćenju svih događanja.

Ono što je ključno za samu vaterpolsku zajednicu jest da se provela i digitalizacija poslovanja HVS-a što će cjelokupno poslovanje podići na još jednu višu i konkurentniju razinu u radu s domaćim pa tako i svjetskim organizacijama.