Patricija Urbanc zauzela 15. mjesto u Svjetskom kupu u sanjkanju na prirodima stazama

Nedjelja, 16. veljače 2020. 09:26 Napisao/la  SC

Da sam uspjela nastupiti na svim ovogodišnjim utrkama Svjetskog kupa, rezultati bi sigurno bili bolji, kaže Patricija Urbanc

Patricija Urbanc
Patricija Urbanc

Ovogodišnje izdanje Svjetskog kup u sanjkanju na prirodima stazama završeno je finalnom vožnjom u Umhausenu koje je smješteno pored poznatog austrijskog skijališta Sölden.

Delnička sanjkašica, 16-godišnja Patricija Urbanc, uvrstila se u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 15. mjesto, osvojivši 163 boda što predstavlja najbolji hrvatski učinak i plasman u tom sportu.

- Vrlo sam zadovoljna ovim plasmanom kojim sam pokazala da mogu držati korak sa najboljim djevojkama na svijetu. Da sam uspjela nastupiti na svim ovogodišnjim utrkama Svjetskog kupa, rezultati bi sigurno bili bolji, kaže Patricija Urbanc, nova hrvatska rekorderka po broju nastupa u Svjetskom kupu.

U konkurenciji 34 djevojaka u ukupnom poretku Svjetskog kupa pobjedu je odnijela Talijanka Evelin Lanthaler (685 bodova), na drugom mjestu je Greta Pinggera (550 bodova), dok je treća 34-godišnja Austrijanka Tina Unterberger (525 bodova).

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT