ZORAN BOGOLIN Bojim da će Juve opet pobjeći 15 bodova prije nego što igrači Milana uhvate linije kretanja...

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. 15:24 Napisao/la  Igor Vranić

Baš sam nakon utakmice rekao Baltazaru, čini mi se da ćemo još jednu sezonu ovako tužno odlaziti do auta, kaže strastveni navijač Milana nakon poraza na Dacia Areni u Udinama

Zoran Bogolin utakmice vodi sa šalom Milana
Zoran Bogolin utakmice vodi sa šalom Milana Foto: Lario Tus

 

Zoran Bogolin toliko je strastveni navijač Milana da sa šalom omiljenog kluba često sjedi na klupi Opatije.

Zbog utakmica Milana nije mu teško vikednom potegnuti do udaljenog Milana ili bližih talijanskih gradova, a u Udinama godinama ne propušta ni jednu utakmicu Milana.

U nedjelju je trener Opatije na tribinama Dacia Arene zajedno sa sinom Baltazarom, prvotimcem Opatije, svjedočio porazu (0:1) novog Milana koji su složili Zvonimir Boban i Paulo Maldini.

Moralo da je bilo deprimirajuće biti navijač Milana  u Udinama...

- Prvi mačići se bacaju u vodu, ha, ha...! Milan je doveo trenera Marca Giampaola iz Sampdorije koja je igrala jako dobar nogomet, očito da treba vremena da se igrači prilagode njegovim zahtjevima. Ono što sam vidio, čini mi se da je Milan premekana momčad s četiri vezna igrača i okomito postavljenim Susom i Calhanogluom. Za moj ukus, jednostavno premekana momčad, kaže Bogolin.

Nakon prve utakmice u sezoni nije baš jasno na temelju čega Boban najavljuje povratak Milana u vrh talijanskog nogometa:

- Za nešto više Milanu trebaju bolji igrači, trebaju doći Neymar, Pogba... Doveo je Milan nekoliko dobrih igrača, pratim talijansku ligu i znam da su to dobri igrači. Treba im vremena da se poslože, ali jasno da to nije kvaliteta iz vremena kada su igrali Boban, Maldini, van Basten, Gullit... Ni Milanova škola ne proizvodi igrače! Ima Giampaolo na klupi nekoliko dobrih igrača, Kessiea, Krunića,... Koliko sam vidio, Piatek još nije uhvatio linije kretanja, treba mu vremena. Jedino se bojim da će Juve opet pobjeći 15 bodova prije nego što igrači Milana uhvate linije kretanja, ha, ha... Mislio sam da je Juventusu došao kraj kada su Talijani uveli VAR, ali ništa od toga, ha, ha..., govori Bogolin.

Ako je suditi prema prvoj utakmici, navijače Milana čeka još jedan turobna sezona:

- Baš sam nakon utakmice rekao Baltazaru, čini mi se da ćemo još jednu sezonu ovako tužno odlaziti do auta, naglašava Bogolin.

Momčad Udiensea izgleda vrlo kompaktno, vidi se Tudorova ruka:

- Izgledaju vrlo moćno i disciplinirano, brzo izlaze u tranziciji, "jedna na jedan" ih je praktično nemoguće proći, ni Suso ništa nije napravio iako je prema mojem mišljenju igrao na pogrešnoj poziciji. Igrao je iza špica, za mene je bolji na boku! Oduševio me Nestorovski kada je ušao u igru, nije stao sprintati do kraja utakmice... Tudor je dobro posložio momčad! Gledao sam prošle sezone Udinese, nedjeljom često odem na utakmice. Jako dobro izgledaju, izuzetno su pokretljivi, imaju rješenja kada imaju loptu i kada nemaju loptu, kaže Bogolin.

Bivši igrač Rijeke Mato Jajalo došao je pred početak sezone i odmah postao jedan od stožernih igrača Udinesea:

- Zna igrati nogomet, nema se tu što dodati. Godinama igra u Seriji A, stoji dobro na terenu, ne komplicira, stalno ulazi u završnicu, čvrst je duelima, opisuje Bogolin.

Na početku sezone treneru Opatije sportski je poželjeti da Opatija iduće sezone ne igra kao Milan:

- Znamo mi i gore igrati, ali barem uputimo neki udarac u gol! Milan ni jedan udarac nije uputio u gol, strašno...

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT