ŽELJKO BIONDIĆ Neće se odluka o prodaji televizijskih prava donositi preko noći

Ponedjeljak, 27. travnja 2020. 13:27 Napisao  I. V.
ŽELJKO BIONDIĆ Neće se odluka o prodaji televizijskih prava donositi preko noći

HNS raspisao je natječaj za prodaju televizijskih prava od sezone 2022/23 što je izazvalo pretežito negativne reakcije zbog tajminga:

- Uvijek kada donesete neku odluku postoje argumenti za i protiv. Nekome smeta da je sada situacija loša, da uvjeti za prodaju nisu dobri. Znamo da postojeći ugovor važi još tri godine, neće se odluka donositi preko noći. Vrijeme je da počnemo pregovarati, da dobijemo što povoljniju ponudu. Interesa ima kao što je rekao gosp. Mišković. Neće biti štete ako ne budemo zadovoljni ponudama na prvom natječaju, možemo raspisati novi natječaj za tri mjeseca. S današnjim iznosom koji dobivamo od televzijskih prava nitko ne može biti zadovoljan, kaže Željko Biondić, član Izvršnog odbora HNS-a.   

Sporan je tajming, prava se prodaju nekoliko godina unaprijed usred financijske krize?       

- To pokušavam objasniti! Uvijek ima razloga zašto ne ovako ili onako, dobro je početi razgovore pa ćemo vidjeti kakve su mogućnosti. Nemojmo zaboraviti da se televizijska prava prodaju za razdoblje nakon 2022. godine. Vjerujemo da će onaj tko bude dao ponudu uzeti u obzir da će se gospodarska situacija popraviti za nekoliko godina, važno je pokrenuti proces da se vide interesi.