Trećeligaši su praktično završili sezonu ako HNS ne produži krajnji rok do kojega treba završiti prvenstvo

Četvrtak, 19. ožujka 2020. 10:47 Napisao  I. V.

Budući da će cijela Hrvatska idućih mjesec dana živjeti u karanteni, nije realno očekivati da će se početkom svibnja steći uvjeti za normalan život

Siniša Linić (Grobničan)  i Baltazar Bogolin (Opatija)
Siniša Linić (Grobničan) i Baltazar Bogolin (Opatija) Foto: Lario Tus

HNS odredio je da natjecanja trebaju završiti do 28. lipnja, u trima nacionalnim natjecanjima (prva, druga, treća liga) treba odigrati po 11 kola.

Rok se može ispoštovati jedino ako natjecanja najkasnije počnu početkom svibnja.

Budući da će cijela Hrvatska idućih mjesec dana živjeti u karanteni, nije realno očekivati da će se početkom svibnja steći uvjeti za normalan život, a kamo li za sportska natjecanja.

U slučaju da natjecanja ipak počnu početkom svibnja, prvoligaši i drugoligaši mogli bi regularno završiti sezone jer su igrači (polu)profesionalci kojima bi u ubrzanom ritmu utakmica jedino opterećenje bila fizička sprema.

U trećeligaša je situacija drugačija budući da su igrači zaposleni.

Primjerice, desetorica igrača u rosteru Grobničana redovito rade, što znači da bi trećeligaški igrači teško mogli podnijeti ubrzani ritam natjecanja od tri utakmice tjedno čime natjecanje gubi sportski smisao.

Postoji mogućnost da se ne doigrava za prvaka i ostanak, čime bi se sezona skratila za 5 utakmica i postala neregularna.

Drugim riječima, trećeligaši su već praktično završili sezonu ako HNS ne produži krajnji rok do kojega treba završiti sezonu

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT