TREĆA HNL

Buje, Cres i Naprijed zatražili licencije, Vihor odustao

Utorak, 21. travnja 2020. 12:05 Napisao  I. V.

Postane li Opatija drugoligaš, Središte Rijeka svima će relativno lako udovoljiti ako treću ligu proširi za tri kluba

Bruno Lončar (Naprijed)
Bruno Lončar (Naprijed) Foto: Lario Tus

Temeljem naputaka središnjice, povjerenik Treće HNL - Zapad Branko Kajfeš poslao je klubovima dopis s novim terminima za dostavu dokumentacije potrebne za ishodovanje licencija za sezonu 2020/21.

Dopis je poslan na adrese dvanaest trećeligaša i na adrese tri četvrtoligaša koji su iskazali namjeru iduće sezone igrati treću ligu.

Na popisu su Buje, Cres i Naprijed!

Vihor je odustao od treće lige, čelnici vodećeg četvrtoligaša imaju prečih briga od nogometa, struktura prihoda Općine Baška i klupskih sponzora presudno ovisi od turizma.

Idućih nekoliko tjedana čelnici Cresa, Naprijeda i Buja moraju definitivno odlučiti mogu li podnijeti troškove treće lige.

Što se kriterija tiče, HNS će morati ublažiti norme ako želi održati propulzivnost natjecateljskog sustava.

Budući da će HNS izvjesno prekinuti ovu trećeligašku sezonu, sazivi pet trećih liga iduće sezone vjerojatno će se određivati administrativnim odlukama.

Središnjica HNS-a odluke će donositi sukladno potrebama pet različitih središta.

Ako HNS bude proširio prvu i/ili drugu ligu da bi udovoljio ambicijama i potrebama određenih klubova, nema razloga da se Treća HNL - Zapad ne proširi klubovima koji žele igrati višu ligu.

Postane li Opatija drugoligaš, Središte Rijeka svima će relativno lako udovoljiti ako treću ligu proširi za tri kluba koji su podnijeli zahtjeve za trećeligaške licencije.

Iduće sezone u Ligi 14 trećeligaši bi dvokružno odigrali jednu utakmicu manje nego što su trebali odigrati ove sezone zaključno s razigravanjima za prvaka i ostanak.