STJEPAN OSTOJIĆ Još uvijek nismo osigurali ostanak, sve dok ne osvojimo još pet bodova tako se ponašamo

Nedjelja, 23. veljače 2020. 17:56 Napisao  I. V.

U Veroni se živi potpuno normalno, nisam do sada čuo da je netko zaražen, kaže prvi pomoćnik trenera Verone Ivana Jurića

Stjepan Ostojić
Stjepan Ostojić

Četiri utakmice Serije A u nedjelju su odgođene zbog prijetnje koronovirusa, talijanska vlada uvela je mjere predostrožnosti u nekoliko gradova među kojima je Verona.

Utakmica Verona - Cagliari nije se igrala u nedjelju što je poremetilo ritam momčadi Ivana Jurića.

- Prijepodne smo trebali odigrati međusobnu utakmicu na treningu, ali javili su nam da ćemo možda igrati u utorak ili srijedu pred praznim tribinama, pa smo odradili trening. Čekamo odluku i radimo, trebali smo imati dva dana slobodno. Momčad Cagliarija je već dva dana u Veroni, vjerojatno se neće vraćati na Sardiniju ako se bude igralo početkom tjedna, kaže Stjepan ostojić, prvi pomoćnik trenera Verone.

Koliko se opasnost od koronavirusa osjeća u svakodnevnom životu?

- U Veroni se živi potpuno normalno, stotinjak kilometara od nas je zatvoren jedan mali gradić, djeca ne idu u školu, dućani ne rade... Ovdje je sve normalno, u Veroni za sada nema zaraženih... Barem ja nisam do sada čuo da je netko zaražen.

Utakmicom protiv Cagliarija nastavljate borbu za europski plasman?

- Još uvijek nismo osigurali ostanak! Imamo 35 bodova, naša je kalkulacija prije početka sezone bila da će nam 40 bodova trebati da bismo ostali u ligi, sve dok ne osvojimo još 5 bodova tako se ponašamo! Iskreno ovo govorim! Tako se ponašamo, nitko ne priča ni o čemu drugom! Kada osvojimo 40 bodova, pričat ćemo o nečemu drugome. Normalno da smo optimisti, ali treba ići korak po korak! Prvi cilj je ostati u ligi!

Zanimljiva se borba vodi za titulu prvaka, jesu li Inter i Lazio ove sezone dignuli kvalitetu ili je Juventus pao?

- Lazio i Inter su sigurno dignuli kvalitetu! Inter je dolaskom Antonija Contea stvorio dobru atmosferu, jako su koncentrirani na uspjeh što ranije nije baš bio slučaj. Teško je igrati protiv njih, jako malo šanse ti daju, puno trče i rade, jasno da imaju kvalitetu. Lazio svake godine raste, pet sezona vodi ih Simone Inzaghi, igraju jako lijepi nogomet. Igrali smo protiv sve tri momčadi, prema mojem viđenju Lazio igra najbolji nogomet. Ne znam hoće li Lazio izdržati do kraja, prema mojem mišljenju veliki su kandidat za osvajanje tiule prvaka. Juventus je pod vodstvom Maxa Allegrija igrao bolji nogomet. Maurizio Sarri je veliki trener, pokušava u Juventusu napraviti nešto približno onome to je napravio u Napoliju, ali do sada to nisam vidio. Stvarno je bio problem igrati protiv njegovog Napolija, zatvarao je trokute tako da nisi mogao doći do lopte, morao si napraviti nešto perfektno da bi postigao pogodak onom Napoliju. Nedavno smo igrali protiv Juventusa, neke su nam prilike takoreći davali sami. Nije ovaj Juventus na razini onog Napolija, igra nije onako prepoznatljiva. Međutim, Juventus ima veliku individualnu kvalitetu, svakome mogu dati tri komada. Unatoč tome što imaju određenih problema, prvi su kandidati za osvajanje prvenstva. Igrači Juventusa imaju specifičan mentalitet, oni svakoga mogu pobijediti, zaključuje Ostojić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT