SLAVIŠA BRADIĆ Dobili smo naznake da ćemo uspjeti održati proračun što se tiče sporta

Utorak, 05. svibnja 2020. 21:11 Napisao/la  SC

Tvrtka Rijekasport može otvoriti sva teniska igrališta i igralište na Kampusu, ti se tereni otvaraju za rekreaciju građana, kaže tajnik RSS-a

Slaviža Bradić
Slaviža Bradić

U srijedu se otvaraju Bazeni Kantrida, gradski centar za vodene sportove otvara vrata za sportaše prve kategorija shodno odluci donešenoj prije desetak dana.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu svakoga tjedna smanjuje restrikcije,  sportaši jedva čekaju nove odluke:

- Nove mjere odnose se na rekreaciju što se ne odnosi na klubove, pa možda zvuči malo apsurdno. Tvrtka Rijekasport može otvoriti sva teniska igrališta i igralište na Kampusu. Ti se tereni otvaraju za rekreaciju građana koji moraju poštivati mjere zaštite, isto tako smiju je otvoriti teniska igrališta u vlasništvu udruga građana. Mislim da je ovo uvod za mjere koje će omogućiti početak treninga na otvorenom za sportove kao što su atletika, veslanje, biciklizam..., kaže tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Sportaše u Gradu Rijeci nakon koronavirusa najviše brine kako će u kriznom razdoblju funkcionirati većina klubova koja ovise o sredstvima iz proračuna:

- Čekamo da saznamo prihodovnu stranu budžeta za protekli mjesec, tada ćemo znati pravo stanje. Predložili smo da se izdvoje manja sredstva za razdoblje tijekom kojega se nije treniralo, što bi bilo idealno. Dobili smo naznake da ćemo uspjeti održati proračun, to je dobra vijest. Vidjet ćemo kakve će biti aktivnosti idućih mjeseci, natjecanja neće biti, pa bi i aktivnosti trebale biti manje. Vjerujem da ćemo izgurati ovo razdoblje što se tiče izdvajanja za sport, zaključuje Bradić.