PRELUK - legenda koja živi: U Opatiji predstavljena knjiga o prostoru koji je obilježio povijest automobilizma

Utorak, 05. studenog 2019. 14:45 Napisao/la  SC

Nazočni su informirani o početku snimanja filma o Preluku, koji će biti premijerno prikazan krajem prosina 2019. godine

Predstavljanje u Opatiji
Predstavljanje u Opatiji

 

Predstavljanju knjige "PRELUK - legenda koja živi" u Opatiji bili su nazočni autor Goran Slavica, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, Vidoje Vujić, predsjednik Gospodarske komore Rijeka, Marko Čorić, predsjednik HDZ-a Opatija i predstavnici auto-moto klubova iz Rijeke, Opatije, Matulja, Pule, Crikvenice...

Zbog velikog interesa predstavljanje će se do kraja godine održati još u Rijeci, Zagrebu i na Automotodromu Grobnik.

Nazočni su informirani o početku snimanja filma o Preluku, koji će biti premijerno prikazan krajem prosina 2019. godine.

Knjiga "PRELUK - Legenda koja živi", već je 17. izdanje Biblioteke "Sportski velikani" koju uređuje Vlado Vujnović.

Prva trka na Preluku održana je 1939. godine, 80 godina kasnije pojavila se knjiga posvećena već pomalo zaboravljenom prostoru koji je obilježio povijest hrvatskog automobilizma.

Prelučki ciklus završio je krajem 1977. godine, nakon osam Grand prix utrka motociklističkog prvenstva svijeta održanih u jedinstvenom prirodnom ambijentu.

Knjiga je specifična svojim sadržajem, u njoj se mogu pronaći biografije svih svjetskih prvaka u brzinskom motociklizmu koji su bili sudionici utrka svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine.

U knjizi se spominju oktanska zbivanja na području Matulja i Opatije kroz povijest, prvi put su objavljeni nepoznati detalji.

Izdavaa je Adriapublic, grafički urednik je Robert Krančić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT