Pejčić uoči Svjetskog kupa u Londonu: Najvažnije je isprobati streljane uoči OI

Ponedjeljak, 16. travnja 2012. 15:30 Napisao  Marko Babić

Postoje streljane u svijetu za mali kalibar gdje uvijek puše vjetar i gdje se treba prilagoditi. Želimo vidjeti kako je to u Londonu napravljeno, rekla je strijelkinja Lokomotive

Snježana Pejčić, strijelkinja rije;ke Lokomotive u utorak je krenula put Londona gdje će nastupiti u Svjetskom kupu, u zračnoj pušci i malom kalibru. Svjetski kup je jedno od najvažnijih natjecanja u streljaštvu, a ovo će biti idealna prilika da se ispitaju svi uvjeti uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Provest ću deset dana u Londonu, do sada sam bila dvaputa i to na nekoliko sati. Naravno, radilo se o presjedanju na putu za neke druge destinacije. Sada ću napokon dobiti priliku vidjeti i London, rekla je Snježana Pejčić.

Zračna puška na rasporedu je 19. travnja, dok su eliminacije malog kalibra održavaju 25. travnja, a kvalifikacije i finale dan kasnije.

- Za početak najbitnije je ispitati uvjete uoči Olimpijskih igara. Za zračnu pušku to nije bitno, treba vidjeti kako izgleda streljanja i kakvi su uvjeti na malom kalibru. Recimo, postoje streljane u svijetu za mali kalibar gdje uvijek puše vjetar i gdje se treba prilagoditi. Želimo vidjeti kako je to u Londonu napravljeno, dodala je Snježana Pejčić.

Broncu sa posljednjih Olimpijskih igara branit će ipak u zračnoj pušci. Svjetski kup je samo jedna stanica i dodatna provjera.

- Vidjet ćemo što se može učinit u zračnoj pušci u Londonu, kao i obično nemam nekih očekivanja, zaključila je Snježana Pejčić

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT