Pejčić iz Londona: Streljana je katastrofa, a ovo je najgore natjecanje ikada organizirano

Četvrtak, 19. travnja 2012. 14:59 Napisao  Marko Babić

- Natjecanje bi se moglo svesti pod jednu rečenicu: Smrznuli smo se na zračnoj streljani. Dakle, to je nešto što se nikada do sada nije dogodilo, rekla je Pejčić

Snježana Pejčić, strijelkinja Lokomotive, osvojila je 17. mjesto na Svjetskom kupu u Lonodnu u gađanju zračnom puškom. Najbolja hrvatska strijelkinja u ovoj je disciplini osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ovoga puta Snježana je ostvarila rezultat od 396 krugova, te joj je za jedan krug izmaknulo raspucavanje za finale u koje je ušlo čak deset strijelkinja, a jedna od njih, Austrijanka Lisa Ungeranik je na kraju s ukupnih 500.3 kruga osvojila treće mjesto.

- Natjecanje bi se moglo svesti pod jednu rečenicu: Smrznuli smo se na zračnoj streljani. Dakle, to je nešto što se nikada do sada nije dogodilo. Streljana je užasna.  Svi strijelci se slažu da je ovo definitivno najgore organizirano natjecanje ikada. Streljana je napravljena kao dvije u jednoj. Dakle, kad završi natjecanje u zračnoj pušci, ruši se pregrada i pretvara se u streljanu za mali kalibar. Blata ima posvuda, na zračnoj streljani puše, sve je otvoreno, grijanja niotkuda..., poručila je Pejčić nakon natjecanja u Londonu.

- Što se tiče pucanja, kada pogodim tri devetke za redom moram biti zadovoljna s 396 krugova. Posebno ako je prst s kojim pucam sleđen, a ruka ukočena. U zraku je čak devet stupnjeva. U nadi je spas, nadam se da će se vrijeme popraviti do nastupa u malom kalibru, zaključila je Pejčić.

Prvo mjesto u zračnoj pušci otišlo je u ruke Njemici Sonji Pfeilschifter s pogođena 503 kruga, dok je druga bila Kineskinja Siling Yi sa 502.5 Kruga. Kineska predstavnica tako je zapravo pokvarila odličan učinak u osnovnom dijelu kada je ispucala maksimalnih 400 krugova.

Sada slijedi nekoliko dana pauze, 25. travnja na rasporedu su eliminacije u malom kalibru, a eventualne kvaifikacije i finale dan kasnije.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT