ORIJENT 1919 - ŠIBENIK Raste psihološki pritisak na igrače koji nisu navikli boriti se za ostanak

Subota, 14. rujna 2019. 10:28 Napisao  I. V.

To su sve igrači koji su prošli školu HNK-a Rijeka. Kvalitetu imaju, plus domaći teren, plus navijači tako da nas čeka poprilično izazovna utakmica, kaže trener Šibenika Krunoslav Rendulić

Sve jači pritisak...
Sve jači pritisak...

 

Nogometaši Orijenta 1919 danas (16.30) na Krimeji igraju protiv izvjesnog prvoligaša ako se uvaže prognoze, Šibenik je najveći favorit za osvajanje titule prvaka.

Otegotna okolnost je da Šibenik vodi Krunoslav Rendulić, trener lidera bivši je igrač Rijeke koji dobro poznaje okruženje na Krimeji u kojemu će danas igrati:

- Bez obzira što je Orijent novak u ligi, oni su ove tri utakmice izgledali poprilično dobro. Ne smije nas zavarati njihovo bodovno stanje na ljestvici koje ne odgovara prikazanom. U Bijelom Brdu trebali su voditi tri razlike u prvom poluvremenu, a na kraju su izgubili 0:3. Dobra su ekipa, mlada, poletna, sigurno željna dokazivanja. To su sve igrači koji su prošli školu HNK-a Rijeka. Kvalitetu imaju, plus domaći teren, plus navijači tako da nas čeka poprilično izazovna utakmica, rekao je Krunoslav Rendulić na presici uoči utakmice.

Nakon utakmice (2:2) protiv Dinama II u 2. kolu, Orijent 1961 drugu utakmicu ove sezone na Krimeji igra protiv izrazitog favorita.

Prema svemu relevantnom, igrači Orijenta 1919 danas ne bi trebali biti opterećeni ničim drugim osim igrom protiv ponajbolje momčadi u ligi.

Međutim, nakon tri kola Orijent 1919 još nije ostvario pobjedu, niti je postigao pogodak iz igre.

Raste psihološki pritisak na momčad okosnicu koje čine igrači iz prošle sezone i koji nisu navikli boriti se za ostanak.

Današnja utakmica protiv Šibenika umnogome će odrediti raspoloženje uoči utakmice 5. kola, kada Orijent 1919 igra protiv Kustošije u gostima.

U derbiju začelja neće imati pravo na poraz ako izgube današnju utakmicu.

Raspored utakmica 4. kola, subota (16.30): Cibalia - Dugopolje, Dubrava - Hajduk II, Orijent 1919 - Šibenik, Solin - Međimurje, nedjelja (16.30): Rudeš - Croatia
Rezultati utakmica 4. kola: Osijek II - Kustošija 2:0, H. dragovoljac - BSK 3:0, Sesvete - Dinamo II 3:0

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT