FAUSTO BUDICIN Morat ću igračima ukazati na moguću opuštenost

Četvrtak, 05. prosinca 2019. 14:09 Napisao  I. V.

Druga liga je sigurno jača nego što je bila druga liga koju sam igrao za Pomorac, sve su momčadi tu negdje, kaže Mario Tadejević

Mario Tadejević, Marinko Koljanin i Fausto Budicin
Mario Tadejević, Marinko Koljanin i Fausto Budicin

 Nogometaši Orijenta 1919 u subotu igraju zadnju utakmicu ove godine, zadnji gost na Krimeji je momčad Međimurja

- Protiv Međimurja smo počeli za sada uspješnu drugoligašku epizodu. Igramo protiv momčadi koju treba respektirati kao sve naše protivnike. Međimurje ima jedan od većih budžeta u ligi, za razliku od nas doveli su dosta igrača izvana, bilo je dosta prometno u njihovoj svlačionici prije početka prvenstva, kada su se nadali da će biti na našoj poziciji na ljestvici. Slabo su ušli u sezonu, promijenili su trenera i počeli ostvarivati dobre rezultate među kojima bih izdvojio pobjedu na Poljudu protiv Hajduka II od 3:0. To je dokaz kvalitete, rekao je trener Orijenta 1919 Fausto Budicin na presici uoči zadnje utakmice.

Trener Orijenta 1919 posebno je naglasio sljedeće:

- Igramo najtežu utakmicu u sezoni zbog toga jer je zadnja, a zadnje su utakmice u sezoni uvijek teške. Morat ću igračima ukazati na moguću opuštenosti u momčadi. Dobro je biti opušten, ali kada si previše opušten, zna se vratiti na negativan način. Igrači znaju da će se rezutat zadnje utakmice pamtiti do početka proljetnog nastavka sezone. Spremni smo, svi su na raspolaganju osim Iličića i Travaglije, tako da nema alibija. Moramo biti svjesni da je Međimurje puno kvalitetnija momčad od Solina. Utakmica protiv Solina je dokaz da možemo jako dobro igrati kada smo sto posto unutra kao u prvom poluvremenu. Čim se malo opustimo i ne radimo ono što smo se dogovorili, znamo izgledati onako kako smo izgledali u drugom poluvremenu. Protiv Međimurja si ne smijemo dozvoliti pad koncentracije, jer će nas kazniti. Odlika naše momčadi je da se svi trude maksimalno. Momčad izbacuje pojedinca, ne može pojedinac izbaciti momčad, naglašava Budicin.

- Iza nas je dobra sezona na koju možemo biti ponosni. Dobro smo radili i imamo priliku u zadnjoj utakmici ostvariti pobjedu kojom bismo se oprostili od navijača, rekao je Mario Tadejević, stožerni igrač Orijenta 1919 koji je ljetos na Krimeju stigao iz Islanda:

- Prva islandska i druga hrvatska liga tu su negdje prema kvaliteti. Ovdje ima puno više taktike, trkački zahtjevi su podjednaki. Druga liga je sigurno jača nego što je bila druga liga koju sam igrao za Pomorac, sve su momčadi tu negdje, nema prevelikih razlika osim što je odskočio Šibenik, smatra Tadejević.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT