KRIMEJA MIRUJE Marinko Koljanin: Bili bismo iznimka kada bismo od Grada Rijeke zatražili da nam otvori objekt

Srijeda, 22. travnja 2020. 20:53 Napisao  I. V.

Ne vidimo neku posebnu svrhu u individualnim treninzima, ne trebamo žuriti dok stožer ne odluči drugačije, kaže dopredsjednik Orijenta 1919

Marinko Koljanin
Marinko Koljanin

HNS za sada još uvijek namjerava nastaviti natjecanja u prvoj i drugoj ligi, izvjesno je da se u nižim ligama sezona neće nastaviti.

U takvom ozračju nogometaši Rijeke počeli su trenirati na Rujevici, dok nogometaši Orijenta 1919 neće tako skoro početi trenirati na Krimeji.

- Nisu ni svi prvoligaši počeli trenirati! Da vidimo svrhu ovakvih treninga, zatražili bismo dozvolu. Individualni treninzi su bolje nego ništa, ali nema svrhe dok se ne počne trenirati u skupinama. Grad Rijeka na preporuku županijskog stožera civilne zaštite zatvorio je sve sportske objekte do 4. svibnja, sumnjam da će ih prije toga otvoriti. Nogometaši Rijeke ne treniraju na gradskom objektu, dobili su dozvolu županijskog stožera da mogu trenirati na Rujevici. Mi bismo bili iznimka kada bismo od Grada Rijeke zatražili da nam otvori objekt na Krimeji, a ne vidimo neku posebnu svrhu u individualnim treninzima. Ne trebamo žuriti dok stožer ne odluči drugačije, postoje naznake da će se početkom svibnja moći trenirati u skupinama, što je već prihvatljivo, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Rukometni, košarkaški i odbojkaški savezi prekinuli su natjecanja, što se loptačkih sportova tiče Grad Rijeka uskoro bi mogao otvoriti samo igralište na Krimeji i bazene na Kantridi.

Razlika je u tome što vaterpolisti Primorja imaju vremena završiti sezonu do Božića, nogometaši Orijenta 1919 imaju sve manje vremena završiti sezonu, a nisu još ni počeli trenirati:

- Moramo poštivati odluke saveza, nadamo se da ćemo igrati iako nisam optimist. Nisam siguran da se baš svi nadaju da ćemo nastaviti sezonu! Ako od 4. svibnja počnemo ozbiljno trenirati, mogli bismo za četiri, pet tjedana početi igrati. Mi smo u prednosti da su nam svi igrači iz riječke regije, nitko ne mora u samoizolaciju tako da svi igrači odmah mogu početi trenirati, zaključuje Koljanin.