IGRALIŠTE NA KAMPUSU

Koljanina ohrabruje izjava gradonačelnika Obersnela

Utorak, 19. studenog 2019. 21:16 Napisao  I. V.

Prijedlog proračuna još nije na dnevnom redu Gradskog vijeća, još uvijek ne znamo kako će izgledati prijedlog, kaže dopredsjednik Orijenta 1919

Marinko Koljanin
Marinko Koljanin

 

Bliži se kraj godine, u lokalnim samoupravama pripremaju se proračni za iduću kalendarsku godinu.

Na Krimeji željno očekuju prijedlog poračuna Grada Rijeke za 2020. godinu, kada će biti poznato hoće li iduće godine napokon početi uređenje igrališta na Kampusu:

- Prijedlog proračuna još nije na dnevnom redu Gradskog vijeća, još uvijek ne znamo kako će izgledati prijedlog. Mene ohrabruje izjava gradonačelnika Vojka Obersnela, kada je u kolovozu tijekom otvaranja renoviranog igrališta na Krimeji javno rekao da će Grad Rijeka izgraditi igralište na Kampusu. Orijent 1919 ima jedanaest selekcija koje treniraju na šest različitih igrališta u Rijeci. Nije problem samo Orijent 1919, nego djeca na Sušaku koja nemaju gdje trenirati. Grad Rijeka ima samo tri igrališta s umjetnom travom na kojima trenira otprilike 60 selekcija iz desetak riječkih klubova, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin, koji je ujedno nezavisnik vijećnik.

Imate li saznanja koliko će sredstava u proračunu biti izdvojeno za projekt Kampus, jeste li razgovarali s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom na tu temu?

- Za sada je jedino saznanje njegova izjava iz kolovoza prije utakmice prvog kola protiv Dinama II. Vjerujem da ćemo razgovarati, ništa nismo dogovorili. Moram naglasiti da je gradonačelnik prepoznao što radimo u Orijentu 1919, ove godine Grad Rijeka uložio je više od milijun i pol kuna u uređenje igrališta na Krimeji.

Orijent 1919 se nalazi na pragu prve lige, a nema minimalne uvjete za optimalan rad?

- Orijent nikada nije imao pomoćno igralište, postojalo je neko vrijeme malo igralište u Dolcu. Želio bih naglasiti da je najmanji problem seniorska momčad. Seniori mogu trenirati svugdje, igrači zadnjih mjesec dana nisu vidjeli pravu travu, stalno teniraju na umjetnoj travi, trenutno treniraju na pomoćnom igralištu na Kantridi. Problem što nam djeca nemaju gdje trenirati. Da imamo igralište s umjetnom travom, mogli bismo imati dvostruko više djece u školi nogometa s obzirom koliki je interes.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT