SAŠA MATIJAŠ

Moguće je da Orijent 1919 za nekoliko godina igra prvu ligu!

Četvrtak, 03. listopada 2019. 12:21 Napisao  I. V.

Nije lako kada se ovako preskaču lige, kaže predsjednik Orijenta 1919

Saša Matijaš nakon pobjede protiv Dugopolja
Saša Matijaš nakon pobjede protiv Dugopolja

 

Orijent 1919 je nakon osam kola zauzeo drugo mjesto u Drugoj HNL, a da momčadi na terenu nitko ništa nije darovao.

Sumnjičavu atmosferu oko Kirimeje prije sezone isprala je kiša na početku listopada, ne može se slučajno nakon osam utakmica biti drugi:

- U razgovorima prije početka sezone naglašavao sam da me ljutilo kada se pričalo da ćemo se grčevito boriti za ostanak, nisam to prihvaćao. Naravno da nismo mogli očekivati da ćemo biti drugi nakon osam kola, ali govorio sam da nam cilj ne može biti 13. mjesto! Letvicu smo postavili visoko, ali sam isto tako rekao da ću biti zadovoljan ako na ljestvici ne budemo u zoni ispadanja. Drugu ligu intezivno smo počeli pratiti dok smo igrali treću ligu, pogledali smo dosta utakmica, ja sam se bavio financijama, ušli smo u sustav licenciranja za drugu ligu, tada smo se već počeli pripremati... Tada sam govorio da se ne bojim previše za ostanak, jer u drugoj ligi igraju uglavnom igrači koji su prošli škole nogometa prvoligaša. Ja ne smatram da je riječka škola nogometa loša! Ne mogu biti drugi toliko bolji od nas! Sastavili smo mladu i potentnu momčad, doveli smo nekoliko iskusnih igrača, vjerovali smo u momčad i gurali svoju priču. Tako je to i tvrtkama! Moraš imati cilj, viziju i ako guraš kako treba, sve polako sjedne na svoje mjesto, kaže predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš.

U rujnu je prošla godina dana otkada ste postali predsjednik, Orijent 1919 je istodobno od ulaska u treću ligu došao na prag ulaska u prvu ligu. U čemu je tajna uspjeha?

- Puno smo toga posložili u puno segmenata, ne govorim samo o prvoj momčadi. Svi ti detalji utječu na pozitivnu atmosferu i pomake. Često znam biti nezadovoljan na kraju mjeseca s onim što smo napravili, a onda stavim sve na papir i vidim da smo i taj mjesec dosta toga napravili. Rezultati prve momčadi su posljedica svega što radimo, ne možeš neorganiziran biti u vrhu ljestvice.

Gdje su limiti? Ljestvica pokazuje da ste stigli nadomak prve lige?

- Granice u sportu postoje da bi se probijale! Nije nemoguće da Orijent 1919 za nekoliko godina igra prvu ligu! Samo što prije toga treba puno toga napraviti! U klub sam došao kada je bio u četvrtoj ligi, nije lako kada se ovako preskaču lige. Od četvrte lige do vrha druge došli smo za malo više od godinu dana.

Zanimljivo je da pri tome niste bili prvaci ni četvrte, ni treće lige?

- O višoj ligi možeš početi razmišljati tek kada stvoriš uvjete. Rezultati su uvijek posljedica stvaranja uvjeta. Kada se sve posloži, rezultati se događaju prirodno. Jasno da uvijek treba imati malo sreće, da se neke stvari moraju posložiti. Kada smo ušli u treću ligu, zadržali smo okosnicu momčadi iz četvrte lige. Normalno je bilo da priliku damo gračima koji su ušli u viši rang. Sada smo zadržali okosnicu momčadi iz treće lige, svi će dobiti šansu do zime. Svakih šest mjeseci obavi se prirodna selekcija igrača, nema u sportu previše emocija. Ili jesi, ili nisi!

U nedjelju na Krimeju dolazi Hajduk II?

- Hajduk II igra u istoj ligi kao i mi, ne zna zašto bismo se te utakmice trebali bojati. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT