DANILO BUTOROVIĆ Protiv Leedsa smo odigrali na razini koja nas je dovela na prvo mjesto

Četvrtak, 02. siječnja 2020. 10:37 Napisao/la  Igor Vranić

 Marcelo Bielsa je izjavio da prvi put radi u ligi  u kojoj se nitko posebno ne čudi, kada zadnja momčad na ljestvici dobije vodeću momčad, kaže pomoćnik menadžera WBA Slavena Bilića

Danilo Butorović i Slaven Bilić
Danilo Butorović i Slaven Bilić

WBA i Leeds odigrali su derbi 26. kola bez pobjednika (1:1), dvije vodeće momčadi Championshipa imaju isti broj bodova (52).

- Jako dobra utakmica s puno obostranog taktičkog nadmudrivanja kroz svih devedeset minuta. Nevjerojatan intenzitet u svakom trenutku, užitak je to bilo gledati utakmicu. Prepustili smo posjed Leedsu u onim zonama u kojima smo to htjeli, tamo gdje smo znali da nisu opasni. Imali smo plan kako doći do svojih prilika i na kraju smo na taj način bili bliže pobjedi, iako smo morali bolje koristiti posjed, jer nam je to bilo prilika. Šteta da nismo pred kraj prvog poluvremena povisili rezultat na 2:0, imali smo veliku priliku. Zadnjih 15-ak minuta utakmica se otvorila, bilo je prilika s obje strane. Na kraju smo zadovoljni bodom, prije svega radi izvedbe na terenu, jer smo bili u manjoj krizi, ali uspjeli smo se vratiti na razinu igre koja nas je dovela na poziciju na kojoj jesmo, govori Danilo Butorović.

Mladi riječki stručnjak asistent je menadžeru Slavenu Biliću, koji momčad WBA vodi prema Premierligi.  

S obzirom na učinak stručni stožer WBA trebao bi biti zadovoljan ostvarenim tijekom prošle kalendarske godine:

 - Apsolutno! U pripremi sezone o nama se govorilo kao o momčadi koja bi mogla iznenaditi, nitko nas nije vidio u samom vrhu. Naša su očekivanja bila visoka, ali teško je bilo predvidjeti da ćemo završiti polusezonu na prvom mjestu s jednim porazom u 23 utakmice. I to s najboljim napadom lige, nakon smo se mučili pronaći napadača! Na ljeto su otišla dvojica igrača koji su prošle sezone zajedno postigli 46 golova! To je skoro nemoguće nadomjestiti, naš najbolji napadač za sada je postigao 7 pogodaka, ali zato igramo na način da smo rasporedili pogotke u momčadi, pa je već 14 igrača postiglo barem po jedan pogodak. U posljednjih par utakmica je došlo do malog pada, ali igrali smo osam utakmica u mjesec dana, teško je zadržati istu razinu u takvom ritmu. Dogodi se par manjih ozljeda, umor, puno rotacija u momčadi i onda je logično da malo padne kvaliteta izvedbe. S druge strane, sve momčadi imaju kvalitetnih pojedinaca i uglavnom protiv nas igraju rasterećeno. Kad se sve to uzme u obzir, moguće je da se dogodi utakmica čiji rezultat može izgledati neobično, ali događa se isto svim momčadima, jednostavno je takva liga. Pa i Marcelo Bielsa je izjavio da prvi put radi u ligi  u kojoj se nitko posebno ne čudi, kada zadnja momčad na ljestvici dobije vodeću momčad. Što se tiče promjena u momčadi, sada počinje prijelazni rok i vidjet ćemo da li možemo adekvatno reagirati na pozicijama koje smatramo potrebnima, kaže Butorović.

Sudeći prema razlici na ljestvici, čini se da u WBA i Leeds već postali premijerligaši budući da prve dvije momčadi izravno ulaze u viši rang:

- Ma, ni slučajno! Prednost pred trećeplasiranim je 9 bodova, a iako smo odigrali 26 utakmica, još je 20 kola do kraja i takva se prednost vrlo lako istopi. Bitno je bilo vidjeti da smo protiv Leedsa odigrali utakmicu na svojoj razini, odosno na razini koja nas je dovela na prvo mjesto i sada moramo nastaviti tako. Ovisimo isključivo o sebi i vjerujem da ćemo s pravim pristupom moći opet ostvarivati dobre rezultate, zaključuje Butorović.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT