DALIBOR VIŠKOVIĆ Otkada se pojavio koronavirus o trećoj ligi nismo razgovarali

Utorak, 21. travnja 2020. 17:56 Napisao  I. V.
Dalibor Višković, trener Buja
Dalibor Višković, trener Buja

Nogometni klub Buje nalazi se na popisu četvrtoligaša koji su zatražili trećeligašku licenciju:

- Prije nego što se dogodila pandemija koronavirusa stigao nam je iz saveza upit želimo li igrati treću ligu, tada smo podnijeli zahtjev za trećeligašku licenciju. Nakon toga dogodila se pandemija koronavirusa, više sam puta  razgovarao s predsjednikom Valterom Dragolinom, o trećoj ligi uopće nismo razgovarali. Ne znamo ni kako će se okončati ova sezona, a kamo li da znamo kako će izgledati iduća sezona. Na početku ove sezone ulazak u treću ligu postavili smo kao sportski cilj, ali samo nekoliko dana nakon što je sve zaustavljeno zbog koronavirusa grad nam je obustavio dotacije. Igrači me pitaju kada ćemo početi trenirati, prema sadašnjoj odluci do 4. svibnja ne smijemo ništa raditi... Niti znamo kada ćemo početi trenirati, niti znamo kako će se ova sezona završiti. Ne znam što bih rekao! Jedino znam da smo podnijeli zahtjev za ishodovanje licencije i da bih zbog sportskih motiva volio da uđemo u treću ligu. Ostalo ne znam, kaže Dalibor Višković, trener i član uprave Buja.

Buje prošle sezone nisu dobile trećeligašku licenciju, čelnici kluba zakasnili su poslati dopis da zadovoljavaju uvjete o mlađeuzrasnim kategorijama.

Otada je škola nogometa uspostavljena prema zahtjevima središnjice, u uređenje igrališta potrošeno je 150.000 kuna, sve je izgledalo vrlo trećeligaški prije nego što se pojavio koronavirus.