FAUSTO BUDICIN

Primljeni pogodak nas je razbudio, zasluženo smo pobijedili

Subota, 02. studenog 2019. 18:20 Napisao  I. V.

Mislim da je utakmica bila kvalitetna, kaže trener Orijenta 1919

Fausto Budicin
Fausto Budicin

 

Orijent 1919 je pobijedio (2:1) Cibaliju u Vinkovcima, ostvarila je momčad Fausta Budicina drugu pobjedu zaredom u Slavoniji i na ljestvici ostala osamljena na drugom mjestu iza Šibenika:

- U prvom poluvremenu smo bili jako dobri u kombinatorici i u igri prema naprijed, stvorili smo nekoliko dobrih situacija za gol. Jedina je zamjerka to da smo bili preležerni u otvaranju igre, pa smo Cibaliji darovali neke prilike zbog naših pogrešaka. U drugom smo poluvremenu očekivali da će oni krenuti na sve ili ništa, podignuli su razinu agresivnosti, ali nismo bilo dobri. Izgubili smo dosta duela i tzv. drugih lopti, previše smo komplicirali u igru prema naprijed. Pojačali su pritisak, nisu imali izrazite šanse, ali su zasluženo izjednačili. Primljeni pogodak nas je razbudio, dignuli smo zadnju liniju obrane prema centru, kaznili smo jednu pogrešku u njihovoj obrani i zasluženo pobijedili. Utakmica u Vinkovcima je bila tvrda, oni su igrali pod imperativom, mislim da je utakmica bila kvalitetna, kaže Budicin.

Stabilizirali ste se u vrhu?

- Vidjet ćemo kako ćemo dalje izgledati, sada moramo nešto kombinirati jer će nekoliko igrača izostati zbog kartona. Imamo vremena do iduće utakmice, zaključuje Budicin.

Nakon dva uzastopna gostovanja (Osijek II, Cibalia), Orijent u 13. kolu iduće subote na Krimeji igra protiv Hrvatskog dragovoljca.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT