Lores Agotić, trener Mlake: Nakon tri druga mjesta, titula je bila želja i logičan iskorak

Ponedjeljak, 19. ožujka 2012. 16:29 Napisao  Marko Babić

Uvijek volim biti realan, a realno gledajući očekivanja su bila da ponovimo barem rezultat iz prošle sezone. Naravno, da kada si tri godine za redom drugi da je normalno htjeti otići jedan korak naprijed, rekao je trener Mlake

Rijeka ima novog prvaka Hrvatske. Kuglačice Mlake pobjedom nad Rijekom u gradskom derbiju i poraz Zagreba na gostovanju kod Istre bili su dovoljni da riječke kuglačice proslave naslov prvaka. Josipa Dolibašić (17 utakmica), Snježana Kramar (17 utakmica), Marija Zver (17 utakmica), Liljana Peroš (17 utakmica),  Jelena Tomašić (8 utakmica), Maja Nanić (15 utakmica), Nevenka Bartolović (pet utakmica), Nika Cvitković (6 utakmica) i Marina Bašić-Palković (3 utakmice) ugradile su svaka jedan komadić svojeg kuglačkog znanja u ovaj  uspjeh.

- Još nije gotovo, u posljednjem kolu možemo teoretski ispasti iz lige ako se ne pojavimo na utakmici, kazat će kroz šalu Lores Agotić, trener kuglačica Mlake. Naravno da se to neće dogoditi, iduće subote trebao bi u Rijeku stići trofej namijenjen najboljim kuglačicama u Hrvatskoj.

- Da, trebao bi za iduće kolo stići trofej i trebala bi biti podjela medalja na Mlaki. Nastojat ćemo da se sve to organizira u posljednjem kolu, a ne da si naknadno dijelimo pehare i odličja, dodao je trener Mlake najavivši da očekuje maksimalan angažman i u posljednjem kolu kada u Rijeku stiže Sloboda TVIN.

- Još smo u natjecateljskoj fazi. Da je Sloboda koja nam dolazi u goste prošlog vikenda pobijedila sada bi ta utakmica imala još veću težinu jer bi se vodila veća borba za ostanak u Prvoj ligi. I ovako još nisu riješene sve stvari, a mi ćemo sigurno igrati maksimalno. Svaka igračica je sportaš i zadatak je da kada nosi dres kluba uvijek mora dati svoj maksimum. Na tome inzistiram. Nema tu nikakvih rasprava, popuštanja ili nešto slično. Tako će biti i ovog puta, rekao je Agotić osvrnuvši se kratko na prvenstvo koje je na izmaku. Tri godine za redom Mlaka je bila druga. 

kuglaciceKuglačice Mlake/ Foto Sandro Donda

- Uvijek volim biti realan, a realno gledajući očekivanja su bila da ponovimo barem rezultat iz prošle sezone. Naravno da kada si tri godine za redom drugi da je normalno htjeti otići jedan korak naprijed. Ako se netko popne na planinu od pet tisuća metara logično je da drugi puta želi otići na neki viši vrh, ustvrdio je trener Mlake. Mlakarice su ove sezone upisale samo dva poraza, oba od Zagreba.

- Trebali smo izvući barem neriješno u gostima, ali nismo uspjeli. Zagreb je prosuo bodove na drugim utakmica. Izgubio je kod Splita i Poreča, te neočekivano od Rijeke na domaćem terenu u prvom kolu, dodao je Agotić.

- Predstoji nam još Kup Hrvatske. Igra se prvo na regionalnom niovu, dvije najbolje ekipe idu na završnicu Kupa. Za četvrtfinale je na rasporedu ždrijeb  tako da treba imati i malo sreće budući da se igra na ispadanje. U Kupu se nikada ne zna, zaključio je Lores Agotić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT