Treći dan EP-a u boćanju: Leo Brnić u polufinalu brzinskog izbijanja, Borčnik blizu svjetskog rekorda

Srijeda, 05. rujna 2012. 17:36 Napisao/la  Valentina Prokić

Ante Grančić i Jure Maglić osigurali su plasman u četvrtfinale kruga odnosno pojedinačnog. Protivnik Grančiću biti će Fracuz Garcia, dok će Maglić prolaz u polufinale tražiti preko Slovenca Premrua


Hrvatski reprezentativac Leo Brnić plasirao se u polufinale brzinskog izbijanja te osigurao najmanje brončano odličje na Europskom prvenstvu. Brnić je u četvrtfinalu pogodio 43 boće iz 48 izbačaja. Ponovno je najbolji rezultat imao Slovenac Aleš Borčnik koji je pogodio 48 boća iz 50 izbačaja. U polufinale su još ušli Talijan Ziraldo i Francuz Jarnet. Borčnike promašio tek 47 boću. Zadnju minutu krenuo je u lov na svjetski rekord koji već osam godina drži Francuz Sebastien Grail 51/51.

– Da sam prije promašio ne bi išao, ali kad nisam krenuo sam zadnju minutu na sve ili ništa. Sada je važno samo finale, ne više lov na svjetski rekord, rekao je sjajni Borčnik kojega je pazinska publika itekako dobro nagradila za izvedbu.

Ante Grančić i Jure Maglić osigurali su plasman u četvrtfinale kruga odnosno pojedinačnog u četvrtak. Grančić je u razigravanju uvjerljivo nadigrao Finca Lyyru 13:2, dok je Maglić također sjajnom igrom svladao Bugara Hristova 25:8. Ždrijebom je odlučeno da će protivnik Grančiću biti Fracuz Garcia, dok će Maglić prolaz u polufinale tražiti preko Slovenca Premrua.

- Još dosad nisam pokazao onu moju dobru igru sa priprema. Sada imam priliku, jer tko može biti veći motiv od Garcie, jednog od najboljih igrača na svijetu. Vjerujem da ću uz podršku publike konačno moći igrati onako kako znam i mogu, rekao je Grančić kojega ždrijeb doista nije mazio.

Hrvatsko-slovenski dvoboj u krugu, iskusni Jure Maglić protiv 28-godišnjeg Premrua.

– Ništa strašno, dobro se osjećam i ne razmišljam o ždrijebu. Dat ću sve od sebe ne bi li ponovio igru iz prvog kola. Natjecanje tek sada počinje. Ova faza zahtijeva drugi mozak i pristup. Želja mi je najsjajnije odličje. Nije me strah, ali te nekad želja povuče, uključe se emocije, pa to može malo utjecati na igu, ali nećemo se predati, rekao je Maglić

Rezultati, brzinsko izbijanje, četvrtfinale: Borčnik (Slo) 48/50, Ziraldo (Ita) 43/48, Brnić (Hrv) 43/48, Jarnet (Fra) 40/50, Ozturk (Tur) 35/47, Rašić (BiH) 34/45, M. Đurović (CG) 29/45, Dimitrijević (Srb) 24/45

Pojedinačno razigravanje, Grupa A: Lyyra (Fin) – Grančić (Hrv) 2:13. Prošli: Zelić (BiH), Grančić (Hrv)

Grupa B: Moreno (Špa) – Kozjek (Slo) 2:13. Prošli: Garcia (Fra), Kozjek (Slo)

Grupa C: Šarac (Srb) – Vassalo (Bel) 13:9. Prošli: B.Đurović (CG), Šarac (Srb)

Grupa D: Kanev (Bug) – Pautassi (Ita) 2:13. Prošli: Peyret (Mon), Pautassi (Ita)

Parovi četvrtfinala:  B.Đurović (CG) – Pautassi (Ita), Zelić (BiH) – Kozjek (Slo), Garcia (Fra) – Grančić (Hrv), Peyret (Mon) – Šarac (Srb)

Krug: Grupa A: La Posta (Fra) – Celik (Tur) 22:18. Prošli: Lotto (Mon), La Posta (Fra)

Grupa B: Guillen (Špa) – Milaković (Srb) 21:23. Prošli: Ćorluka (BiH), Milaković (Srb)

Grupa C: Hristov (Bug) – Maglić (Hrv) 8:25. Prošli: Bruzzone (Ita), Maglić (Hrv)

Grupa D: Venuti (Njem) – Joue (Bel) 14:15. Prošli: Premru (Slo), Joue (Bel)

Parovi četvrtfinala: Bruzzone (Ita) – La Posta (Fra), Premru (Slo) – Maglić (Hrv), Lotto (Mon) – Milaković (Srb), Ćorluka (BiH) – Joue (Bel)

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT