18. EP u boćanju: Borčnik i Petrič izjednačili svjetski rekord u štafetnom izbijanju

Utorak, 04. rujna 2012. 12:28 Napisao/la  Valentina Prokić

Santoro i Marčelja pobijedili crnogorski par, dvoboj trajao više od dva sata. Ante Grančić pobjedio je u drugom kolu discipline pojedinačno klasično turskog predstavnika Durana 13:5

 

Aleš Borčnik i Anže Petrič izjednačili su svjetski rekord u štafetnom izbijanju. Slovenski je dvojac pogodio 59 boća iz 61 izbačaja. Isti rezultat su u svibnju ove godine pogodili Marco Ziraldo i Zoran Rednak na prvenstvenoj utakmici talijanskog Pontesea.

Borčnik i Petrič isti su ovakav rezultat napravili i na prvenstvenoj utakmici u Buzetu prije dvije godine dok su nosili dres Trio Buzeta.

– Rekord još ništa ne znači, komentirao je kratko nakon kvalifikacija Petrič.

Leo Brnić i Roland Marčelja pogodili su četvrti rezultat, pogodili su 50 boća iz 60 izbačaja. U četvrtfinale se plasiralo prvih osam štafeta.

 

Rezultati kvalifikacija štafetnog izbijanja:

Borčnik, Petrič (Slo) 59/61

Roggero, Ferrero (Ita) 54/60

Micoud, Chirat (Fra) 51/59

Brnić, Marčelja (Hrv) 50/60

Skakić, Butorac (Srb) 41/55

Ozturk, Hamdi (Tur) 40/56

F.Petković, M.Đurović (CG) 38/53

Rašić, Ćorluka (BIH) 36/55

Sacher, Sopko (Slovač) 24/50

Radev, Kanev (Bug) 22/50

Guillen, Martin (Špa) 20/47

Torronen, Lyyra (Fin) 11/46

Plotnikov, Smagilov (Rus) 8/48


 

Hrvatski reprezentativci Gianfranco Santoro i Roland Marčelja pobjedili su u prvom kolu igre parova crnogorski par Bogdana Đurović i Miru Petkovića 13:8. Iako rezultat ne govori tako, dvoboj je bio izuzetno težak i trajao je više od dva sata.

Santoro i Marčelja su nakon pola sata igre vodili 8:0, a zatim se situacija počela mjenjati. Crnogorci su smanjili prvo na 8:1, zatim i 8:4. Marčelja i Santoro uspjeli su vodstvo ponovno povećati 10:4, ali su nakon toga u tri butade Đurović i Petković došli na 10:8. Na Đurovićevu boću tada je Santoro uvaljao bolju, Petković je pogodio prvu, ali je Santoro ponovio dobro valjanje. Petković je tu drugu promašio i sve je bilo gotovo.

– Nismo mi igrali sjajno do 8:0 nego naši protivnici nisu pružali nikakav otpor u prvih pola sata igre, a mi smo sve svoje šanse iskoristili. Tada smo umjesto da uzmemo još jedan punat, dali ga njima i oni su počeli rasti u igri, a mi padati. No, držali smo distancu tako da nam se ne približe opasno i uspjeli smo pobjediti. Zadovoljni smo iako smo igrali više od dva sata. Osjetila se napetost, tri dana nismo igrali, a bilo je i pritiska sa tribina, rekao je Santoro.

 

Rezultati 1.kolo parovi

Grupa A

Plotnikov, Ivanov (Rus) – Janžič, Kozjek (Slo) 0:13

Krastev, Hristov (Bug) – Stojčić, Jurić (BiH) 1:13

Grupa B

Obrocnik, Sopko (Slovač) – Lyyra, Torronen (Fin) 6:10

Martin, Serena (Špa) – Grail, La Posta (Fra) 3:13

Grupa C

Duran, Ozturk (Tur) – Venuti, Rinaldo (Njem) 13:6

M.Petković, B.Đurović (CG) – Santoro, Marčelja (Hrv) 8:13

Grupa D

Šarac, Skakić (Srb) – Storchi, Joue (Bel) 13:0

Grosso, Bruzzone (Ita) – Bruni, Peyret (Mon) 13

 

 

 

 

 

Hrvatski reprezentativac Ante Grančić pobjedio je u drugom kolu discipline pojedinačno klasično turskog predstavnika Durana 13:5. Pobjeda je to koja u srijedu Grančića vodi u razigravanje sa Fincem Lyyrom za drugo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale. Rezultatske neizvjesnosti nije bilo. Grančić je pokazao svoju dobro poznatu igru te nije dozvolio protivniku da ga na bilo koji način ugrozi.

Rezultati 2.kola pojedinačno:

Grupa A

Zelić (BiH) – Lyyra (Fin) 13:3

Duran (Tur) – Grančić (Hrv) 5:13

Razigravanje: Lyyra (Fin) – Grančić (Hrv)

Prošao Zelić (BiH)

Grupa B

Garcia (Fra) – Kozjek (Slo) 9:7

Ivanov (Rus) – Moreno (Špa) 8:10

Razigravanje: Kozjek (Slo) – Moreno (Špa)

Prošao Garcia (Fra)

Grupa C

Šarac (Srb) – B.Đurović (CG) 13:7

Vassalo (Bel) – Rinaldo (Njem) 3:13

Razigravanje: Šarac (Srb) – Rinaldo (Njem)

Prošao B.Đurović (CG)

Grupa D

Lindvest (Est) – Sarvas (Slovač) 9:13

Pautassi (Ita) – Peyret (Mon) 8:10

Kanev slobodan

 

Hrvatski boćarski reprezentativac uspješnim je nastupom u preciznom izbijanju otvorio drugi dan Europskog prvenstva u Pazinu. Tadić je u prvim kvalifikacijama premašio zadanu normu koja je bila 14 punata, pogodivši 21.

- Odradio sam kako sam i mislio, izrađivao udarce do kraja i nije bilo problema. Bitno je odraditi udarac, a poslije pogodak može doći i ne mora. Meni se danas to dvoje poklopilo, nadam se da će tako biti i dalje. Opušten sam i imam dosta sigurnosti u sebe. Znam koliko mogu, nemam treme ni straha i ne opterećujem se ni rezultatom ni drugima. Koncentriram se na sebe, rekao je nakon nastupa Nenad Tadić.

Osim Tadića u drugi se krug kvalificiralo još šest igrača. Ostali igrači u srijedu će u drugom krugu kvalifikacija pokušati izboriti prolaz.

Hrvatski boćarski reprezentativac Jure Maglić uspješno je završio drugo kolo discipline bližanje i izbijanje u krug na prvenstvu Europe u Pazinu. Maglić je pobjedio Slovaka Sopka 25:11. U razigravanju za prolaz igrat će u srijedu protiv Bugara Hristova. Plasman u četvrtfinale osigurali su Lotto (Mon), Ćorluka (BiH), Bruzzone (Ita) i Premru (Slo).


Rezultati, precizno izbijanje, kvalifikacije: Lotto (Mon) 25, Janžič (Slo) 23, Tadić (Hrv) 21, Milaković (Srb) 19, M. Petković (CG) 17, Stojčić (BiH) 14, Garcia (Fra) 13, Grosso (Ita) 12

Celik (Tur) 12, Serena (Špa) 7, Lindvest (Est) 7, Sarvas (Slovač) 5, Demin (Rus) 4, Krastev (Bug) 3, Joue (Bel) 3, Venuti (Njem) 1, Korelin (Fin) 0

Krugovi, 2. kolo, Grupa 1: La Posta (Fra) – Lotto (Mon) 27:32, Celik (Tur) – Torronen (Fin) 19:16. Razigravanje: La Posta (Fra) – Celik (Tur). Prošao Lotto (Mon)

Grupa 2: Ćorluka (BiH) – Guillen (Špa) 23:17, F.Petković (CG) – Milaković (Srb) 20:26. Razigravanje: Milaković (Srb) – Guillen (Špa). Prošao: Ćorluka (BiH)

Grupa 3: Bruzzone (Ita) – Hristov (Bug) 25:12, Sopko (Slovač) – Maglić (Hrv) 11:25. Razigravanje: Maglić (hrv) – Hristov (Bug). Prošao: Bruzzone (Ita)

Grupa 4: Premru (Slo) – Venuti (Njem) 28:20, Demin (Rus) – Joue (Bel) 11:19. Razigravanje: Venuti (Njem) – Joue (Bel). Prošao: Premru (Slo)

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT