HBS priprema novi kalendar natjecanja, boćari Vargona čekaju nastavak utrke za titulu prvaka

Četvrtak, 07. svibnja 2020. 09:20 Napisao/la  SC
Čedo Vukelić, voditelj Vargona
Čedo Vukelić, voditelj Vargona

Boćari Vargona na vodećoj poziciji čekaju rasplet prekinute sezone.

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza održanoj 6. svibnja putem video veze, članovi Izvršnog odbora analizarli su trenutne pandemijske situacije i njenom utjecaju na aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza.

Pozdravljena je odluka nadležnih tijela kojom je omogućen trening boćarskih muških i ženskih ekipa najvišeg ranga natjecanja kao i kategoriziranih boćarica i boćara.

Nažalost, sve natjecateljske aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza, koje su odlukom Izvršnog odbora zaustavljene još 11. ožujka 2020.godine i dalje ostaju u mirovanju.

Od važnijih odluka ističemo sljedeće:

  1. Sva pojedinačna državna prvenstva po disciplinama za sve kategorije kao i kup natjecanja za 2020.godinu odgađaju se i bit će planirana u 2021. godini. Organizatori i domaćini potvrđeni u 2020.godini, ako iskažu interes, ostaju zaduženi za organizaciju istih natjecanja u 2021. godini.

  2. Nastavak natjecanja u hrvatskim boćarskim ligama u natjecateljskoj sezoni 2019./2020. ovisi o razvoju epidemiološke situacije i odlukama nadležnih tijela. Po donošenju odluke nacionalnog stožera o nastavku sportskih natjecanja, Hrvatski boćarski savez donijet će novi kalendar natjecanja.

  3. Imenovana je zdravstvena komisija Izvršnog odbora HBS-a u koju su izabrani dr. Kornelije Ilovar, dr. Kazimir Markulin i Dino Blečić. Komisija će, među ostalim, biti zadužena za stručno tumačenje odluka i mjera nadležnih tijela CZ i HZJZ kao i implementaciju istih u akte, odluke i propozicije natjecanja Hrvatskog boćarskog saveza.

  4. U ponedjeljak, 11. 05. 2020. godine, održat će se video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza i predstavnika svih županijskih boćarskih saveza radi analize trenutnog stanja i planiranja nastavka natjecanja na svim razinama.

  5. U srijedu, 13. 05. 2020.godine održat će se video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza s predstavnicima klubova 1. Hrvatske boćarske lige radi dogovora oko nastavka natjecanja u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi u sezoni 2019./2020.

  6. Sljedeća sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza održat će se za 14 dana do kada se očekuje donošenje odluka nadležnih tijela CZ i HZJZ oko određivanja datuma i uvjeta početka treninga i natjecanja u kategoriji amaterskog sporta koji obuhvaća i boćarski sport.