RI oktan sport fest – BK.nova 2020, šesta međunarodna auto-motociklistička izložba

Petak, 06. ožujka 2020. 09:09 Napisao/la  Miroslav Krpan
RI oktan sport fest – BK.nova 2020, šesta međunarodna auto-motociklistička izložba
Foto: Miroslav Krpan

Posljednjih godina, a šesta će biti označena u ožujku, Rijeka je, zahvaljujući entuzijazmu i upornosti članova Autoklub „RI autosport“ domaćin, u Hrvatskoj posljednjih godina jedinstvene međunarodna izložbe sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera, te niza pratećih sadržaja vezanih za svijet oktana.

Izložbom pod nazivom „RI oktan sport fest – BK.nova 2020.“ na svojevrstan će se način najaviti start i nove hrvatske automobilističke i motociklističke sezone.

U prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, nekadašnje istoimene Robne kuće, od 17. do 21.ožujka okupit će se očekivanih više od 50 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas.

Prvi je puta nova sezona tako najavljena 2015.godine, pa će to biti mjesto gdje će brojni ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći vidjeti automobile većine disciplina auto i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre, ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze.

Naravno, očekuju se i vozila s kojima će ove godine u lov na nove naslove.

Najavljeni su i eksponati iz Italije, Slovenije i Mađarske.

Prve se godine krenulo skromno, tek 27 izložaka, da bi 2018., uz izuzetnu posjetu, prezentiralo se čak 67 različitih vozila na dva,tri ili četiri kotača.

Prošle ih je bilo 60, a točan će se broj znati „pet do podne“, kao i kompletan program, uoči samog otvorenja.

Organizator će, u suradnji s partnerima, pripremiti i darove za najsretnije posjetitelje.

Autoklubu „RI autosport“ punu podršku realizaciji ovog projekta daje domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, kao i vodeći hrvatski lanac trgovina autodijelovima „Tokić“ d.o.o.

Među medijskim partnerima su Novi list, Pomorski radio Bakar, portali poduckun.net, sportcom.hr, torpedo-media, automania.hr i riautosport.hr.

Organizator je spreman prihvatiti svako iole zanimljivo sportsko ili povijesno vozilo, kao i za izložbu ovog renomea, dostatne izloške iz svijeta oktana.

Stoga je moguć kontakt do 15. ožujka telefonom ( 0911521303) ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT